- Innvandringen neste år slår alle rekorder

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

- Estimatet er på 70.000 mennesker neste år. Et slikt tempo er ikke bærekraftig verken økonomisk eller kulturelt, sier Christian Tybring-Gjedde (Frp).

08.10.12 19:09

Skattepolitisk talsmann for Fremskrittspartiet, Christian Tybring-Gjedde, er bekymret og mener at Stoltenberg-regjeringen kjører AS Norge inn på helt feil spor.

Frp-politikeren reagerer på flere av uttalelsene finansminister Sigbjørn Johnsen serverte under mandagens tale.

- Finansministeren serverer floskler uten bærekraft, sier Tybring-Gjedde til Nettavisen NA24.

- Offentlig sektor fortsetter å ese ut, mens skattelettelser for å gjøre privat næringsliv mer konkurransedyktig og produktivt blir definert som «skattelette til de som har mest fra før», fortsetter Tybring-Gjedde.

Les også:

- Trippel feil
Han trekker fram Sigbjørn Johnsens sitat: «Et budsjett for arbeid, verdiskaping og velferd».

- Det er trippel feil. Offentlige sektor og sysselsetting setter stadig nye rekorder, samtidig som privat sektor skvises. Budsjettfremlegget er helt uten reformer for å frigjøre arbeidskraft eller ressurser fra offentlig sektor. Stadig flere unge sliter med å komme ut i arbeidsmarkedet, og rekordmange uførepensjoneres i ung alder, uttaler den skattepolitiske talsmannen.

- En dose moralisme, en dose planøkonomi og en dose selvskryt, sier Tybring-Gjedde om utsagnet.

- Budsjettet ikke er bærekraftig
Christian Tybring-Gjedde trekker fram utgiftene til folketrygden, som er den suverent raskest økende utgiftsposten i statsbudsjettet.

- Vi kan raskt konstatere at dette budsjettet ikke er bærekraftig. Det vil være umulig å opprettholde velferden i Norge dersom dagens trend fortsetter, sier Tybring-Gjedde til Nettavisen NA24.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Åserud, Lise

At trenden vil fortsette, er ikke stortingsrepresentanten i tvil om.

- Regjeringen, det vil si Arbeiderpartiet, holder ikke lenger seg til arbeiderbevegelsens kloke slagord om «Gjør din plikt - krev din rett». Første del av dette slaget tilhører et annet arbeiderparti, sier Tybring-Gjedde.

Advarer mot økt innvandring
Frp-politikeren er bekymret over at veksten i antall sysselsatte, kommer i offentlig sektor, men at omstillingene i den samme sektoren, uteblir. I sin tale uttalte Sigbjørn Johnsen at arbeid er selve grunnlaget.

- Regjeringen lar alt skure og gå. Finansministerens ord om det å ha en jobb å gå til er helt korrekt, men med regjeringens politikk står stadig flere på sidelinjen, sier han

Derfor liker Tybring-Gjedde heller ikke Johnsens sitat om at historien i Norge er historien om de mange som bidrar

- Det er en ny floskel - samtidig som det er en påstand uten sannhetsgehalt. Rekordmange står utenfor det regulære arbeidslivet, uttaler politikeren.

Den hurtigvoksende innvandringen som ifølge Tybring-Gjedde estimeres til 70.000 mennesker neste år, slår alle rekorder.

- Et slikt tempo er ikke bærekraftig verken økonomisk eller kulturelt, sier Tybring-Gjedde.

Mest lest på Nettavisen:

Les alt om statsbudsjettet slik det utviklet seg:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.