NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%
Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

- Innvandringen neste år slår alle rekorder

Sist oppdatert:
- Estimatet er på 70.000 mennesker neste år. Et slikt tempo er ikke bærekraftig verken økonomisk eller kulturelt, sier Christian Tybring-Gjedde (Frp).

Skattepolitisk talsmann for Fremskrittspartiet, Christian Tybring-Gjedde, er bekymret og mener at Stoltenberg-regjeringen kjører AS Norge inn på helt feil spor.

Frp-politikeren reagerer på flere av uttalelsene finansminister Sigbjørn Johnsen serverte under mandagens tale.

- Finansministeren serverer floskler uten bærekraft, sier Tybring-Gjedde til Nettavisen NA24.

- Offentlig sektor fortsetter å ese ut, mens skattelettelser for å gjøre privat næringsliv mer konkurransedyktig og produktivt blir definert som «skattelette til de som har mest fra før», fortsetter Tybring-Gjedde.

Les også:

- Trippel feil
Han trekker fram Sigbjørn Johnsens sitat: «Et budsjett for arbeid, verdiskaping og velferd».

- Det er trippel feil. Offentlige sektor og sysselsetting setter stadig nye rekorder, samtidig som privat sektor skvises. Budsjettfremlegget er helt uten reformer for å frigjøre arbeidskraft eller ressurser fra offentlig sektor. Stadig flere unge sliter med å komme ut i arbeidsmarkedet, og rekordmange uførepensjoneres i ung alder, uttaler den skattepolitiske talsmannen.

- En dose moralisme, en dose planøkonomi og en dose selvskryt, sier Tybring-Gjedde om utsagnet.

- Budsjettet ikke er bærekraftig
Christian Tybring-Gjedde trekker fram utgiftene til folketrygden, som er den suverent raskest økende utgiftsposten i statsbudsjettet.

- Vi kan raskt konstatere at dette budsjettet ikke er bærekraftig. Det vil være umulig å opprettholde velferden i Norge dersom dagens trend fortsetter, sier Tybring-Gjedde til Nettavisen NA24.

(artikkelen fortsetter under bildet)

At trenden vil fortsette, er ikke stortingsrepresentanten i tvil om.

- Regjeringen, det vil si Arbeiderpartiet, holder ikke lenger seg til arbeiderbevegelsens kloke slagord om «Gjør din plikt - krev din rett». Første del av dette slaget tilhører et annet arbeiderparti, sier Tybring-Gjedde.

Advarer mot økt innvandring
Frp-politikeren er bekymret over at veksten i antall sysselsatte, kommer i offentlig sektor, men at omstillingene i den samme sektoren, uteblir. I sin tale uttalte Sigbjørn Johnsen at arbeid er selve grunnlaget.

- Regjeringen lar alt skure og gå. Finansministerens ord om det å ha en jobb å gå til er helt korrekt, men med regjeringens politikk står stadig flere på sidelinjen, sier han

Derfor liker Tybring-Gjedde heller ikke Johnsens sitat om at historien i Norge er historien om de mange som bidrar

- Det er en ny floskel - samtidig som det er en påstand uten sannhetsgehalt. Rekordmange står utenfor det regulære arbeidslivet, uttaler politikeren.

Den hurtigvoksende innvandringen som ifølge Tybring-Gjedde estimeres til 70.000 mennesker neste år, slår alle rekorder.

- Et slikt tempo er ikke bærekraftig verken økonomisk eller kulturelt, sier Tybring-Gjedde.

Mest lest på Nettavisen:

Les alt om statsbudsjettet slik det utviklet seg:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere