*Nettavisen* Økonomi.

- Internett er reklamemarkedets motor

Foto: Bildemontasje (Shutterstock/Nettavisen)

Reklamemarkedet begynner så smått å vokse, melder IRM.

Medieinvesteringene i helåret 2009 viste en negativ vekst på 15,0 prosent. Innledningen i 2010 viser at nedgangen har flatet ut og markedet viste svak vekst i det første kvartalet, melder IRM.

- Internett er og forventes å være reklamemarkedets motor, men ingen ting tyder i dag på att dagspressens posisjon som største medium er truet. Mange tegn viser at både dagspressen, TV og andre medier øker sine inntekter i år, sier IRMs daglige leder Magnus Anshelm.

Markedet bedømmes til å vise vekst i andre kvartal 2010, noe som til dels forklares ved at sammenlikningstallene fra 2009 er lave. I andre halvår 2010 forutser IRM en svakere vekst, og totalt bedømmes reklamemarkedet vokse med 1,4 prosent i 2010.

- Det er derimot veldig få medier ut over Internett som klarer å øke sine markedsdeler. TV og radio bedømmes dog å ha gode muligheter til å klare dette, sier Anshelm.

Overflyttingen fra trykte medier til digitale medier forventes å fortsette, men mange trykte medier bedømmes kunne øke sine annonseinntekter. Internett kommer til å vokse markant. Innstikk i dagspresse, radio, TV og kino beregnes også til å vise positiv utvikling. Utendørsreklamen, dagspressen, ukepressen og uadressert direktreklame kommer til å vise svakere vekst, mens fagpressen, gratisavisene og den adresserte direktreklamen forventes å miste inntekter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.