*Nettavisen* Økonomi.

- iPhone er overvurdert

Foto: Paul Sakuma (AP Photo/SCANPIX)

Problemene tårner seg opp for telefonen som ikke engang er lansert.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Apple er for tiden i en dragkamp med Cisco om hvilket av selskapene som har rettighetene til navnet iPhone. Som om ikke det skulle være nok, kommer det nå kritikk fra det australske selskapet som skulle ha vært en samarbeidspartner til mobilen.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er et gammelt ordtak. Skomaker bli ved din lest, og Apple er ikke en mobiltelefonprodusent, det er ikke deres lest, sier toppsjef i Telstra Greg Winn, til AAP.

- Ikke mye nytt
Han sier videre at du kan være ganske sikker på at selskaper som Nokia, Motorola, Samsung og Sony Ericsson raskt vil komme med produkter som har lignende funksjoner.

- Jeg tror folk overvurderte den – det var ikke akkurat så mye nytt når du tenker på det, sier han, ifølge The Age.

Flere ting blir nevnt som problemområder for iPhonen. Blant andre ting nevnes det at batteriet ikke kan skiftes, dårlig brukervennlighet grunnet nytt design og at telefonens touchscreen kjapt kan bli en ulempe.

Suksess til slutt
Men tross dette tror Winn at telefonen vil bli en suksess. Noe av dette kan kanskje tilskrives den enorme medieomtalen og markedsføringen telefonen får.

- Jeg er helt sikker på at den blir en suksess til slutt, sier Winn.

Så blir det bare spennende å se hvordan det går. Apple-aksjen har de siste årene blitt drevet i været av blant annet selskapets iPod. Fredag falt imidlertid aksjen med rundt en halv prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.