*Nettavisen* Økonomi.

- iTunes kan pakke sammen

Fast-sjef John M. Lervik mener søketjenestene til Fast snart vil gjøre iTunes overflødig.

15.03.06 15:58

- Våre søketjenester vil snart kunne hjelpe dere til å slutte med iPod-ene deres. iTunes kan pakke sammen sakene sine.

Fast-sjefen John M. Lervik holdt foredrag for BI-studenene på Næringslivdagene onsdag morgen og konkluderte med at Fasts søketjenester vil snart kunne hjelpe studentene med å skaffe musikk på en smartere måte enn gjennom iPod-ene.

Satser i Brasil
Fast er et internasjonalt firma som har kontorer i mange land. Nylig etablerte de et eget kontor i Rio i Brasil.

- Ja, vi skal allerede utvide kontoret i Rio og det er straks over 20 ansatte der. Grunnen til at vi valgte å etablere oss i Rio var tre nøkkelpersoner som var i stand til å dra dette lasset i gang. Vi fikk også Petrobras som vår første kunde og det har vært avgjørende, sier han.

Stort potensiale
John M. Lervik snakket om utfordringene selskapet står foran i fremtiden.

- Søkemarkedet skal være estimert til en milliarder dollar for inneværende år, ifølge det amerikanske analysebyrået Gartner. Fast mener det er ti ganger større. Begrunnelsen ligger i at fremtiden er ledet av interaksjon mellom tv, mobil, og internett. Der ligger det et stort marked, sa Lervik.

En annen grunn er ifølge Fast-sjefen den store annonseflukten fra papiraviser til annonsering på nett.

Opticom
På spørsmål fra salen svarte Lervik diplomatisk at oppmerksomheten rundt Opticom-striden hadde vært lærerikt men supplerte;

- Når vi har hatt møter med kunder i USA, har vi opplevd at enkelte har hatt en bunke med DN-artikler liggende på møtebordet. Når disse har blitt brukt mot oss, blir jeg rett og slett forbannet, så det har ikke bare vært hyggelig, sier Lervik.

Han presiserte at slike feider lett kan avlede oppmerksomheten på det som virkelig gjelder, nemlig Fast og utviklingspotensialet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.