NA24.no

- Jan Ingolf mer verdt enn Røkke

Sist oppdatert:
Utrolig Johnsen Oil-pris på ryktebørsen.

Nettavisen NA24 har i en rekke artikler satt fokus på det danske selskapet Johnsen Oil, som har tilnærmet null i omsetning.

Flere straffedømte har blitt koblet til selskapet, som har et produkt som renser vann og partikler fra olje. Det har blitt solgt aksjer i selskapet til blant annet tyske småsparere til kurser som priser selskapet til flere milliarder kroner. Aksjene som er solgt til småsparere i Sør-Europa har blitt formidlet av en rekke callcentere i blant annet Mallorca og Tyskland.

Den sveitsiskbaserte finansaktøren Antonino Ilardo opplyser til Nettavisen NA24 at ryktet i markedet nå er at aksjer har blitt solgt så høyt som 50 euro.

Dersom det stemmer vil det si at selskapet med sine 47.542.172 aksjer prises til utrolige 19,7 milliarder kroner. Det er nesten tre ganger så mye som verdien til Norwegian.

Selskapets desidert største aksjonær, den eneste med fem prosent eller mer, er nordmannen Jan Ingolf Kristiansen.

Med en eierandel på 85 prosent av selskapet er en papirverdi på 50 euro per aksje på utrolige 16,7 milliarder kroner.

En slik formue tilsvarer sjetteplass på Kapitals oversikt over landets rikeste. Der ligger Kjell Inge Røkke med sin formue på 12,5 milliarder kroner.

Har du tips i saken? Kontakt Ole Eikelandog Niels Ruben Ravnaas her

Taus eier
Men selv om Jon Ingolf er selskapets største aksjonær er det sønnen Leiv Are som er mest aktiv av de to.

- Faren din er største eier i selskapet?

- Ja, sier Leiv Are Kristiansen til Nettavisen NA24.

- Så vi burde få pratet litt med han også.

- Nei. Han skjønner ikke hva han snakker om. Han er 71 år og husker ikke hva han gjorde i går. Det blir bare tull å prate med han. Det er derfor han har lyst til å trekke seg, det er derfor han har lyst til å selge 10-20 prosent og trekke seg tilbake, sier Kristiansen.

- Det er derfor man trenger en industriell partner, fordi han må trekke seg fra arbeidet og trekke seg fra tingene. Dette har tatt for lang tid for han og han har investert for mye penger.

- Han har virkelig prøvd å få til ting, men nå har han blitt for gammel og må pensjonere seg rett og slett, sier Kristiansen.

Vil selge selskapet
Antonino Ilardo har fått et mandat av Johnsen Oil om å selge selskaet, via sitt selskap Ilardo & Partner Asset Management.

- Vi har ikke foretatt noen verdivurdering enda. Analysen er det Hans Gruber som skal foreta, sier Ilardo til Nettavisen NA24.

Ilardo og Gruber er også koblet til selskapet Gruber Ilardo Corporate Office.

Finanstilsynet i Sveits (FINMA) opplyser at ingen av disse selskapene har konsesjoner.

- Ingen av disse selskapene har konsesjon av FINMA. Derfor kan vi heller ikke kommentere disse selskapene, sier talsmann Vinzenz Mathys til Nettavisen NA24.

Johnsen Oil informerte i februar sine aksjonærer om børsnotering til kurs 10,50 per aksje. Det tilsvarer en prising på rundt 500 millioner euro, eller fire milliarder kroner. Klarer selskapet å oppnå en slik prising kan dette potensielt være tidenes norske svindel, mener BI-professor Petter Gottschalk.

Les: - Dette kan være norgeshistoriens største svindelsak

Har du tips i saken? Kontakt Ole Eikelandog Niels Ruben Ravnaas her

Her finner du alt om Johnsen Oil

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere