- Jeg ble satt helt ut

Petter A. Stordalen:

SILSETH OG STORDALEN: Torgeir Silseth og Petter A. Stordalen på scenen under VK 2015.

SILSETH OG STORDALEN: Torgeir Silseth og Petter A. Stordalen på scenen under VK 2015. Foto: Gunnar Stavrum

Underveis i sin egen tale ble Petter A. Stordalen tatt på sengen av en overraskelse.

19.01.15 08:20

STOCKHOLM (Nettavisen): Før åpningstalen ble det stilt store forventninger til Petter Stordalens første offentlige opptreden etter at kona ble livstruende syk i høst.

Det var forventet at han ville si noe om Gunhilds sykdom, men talen inneholdt også hotellnyheter.

  • Quality Mastemyr skal rustes opp.
  • Og i Stockholm har Nordic Choice bestemt seg for å bygge Nord-Europas største takterrasse på det nye hotellet Gallerian midt i Stockholm sentrum.

- Et svik
Men Stordalen benyttet også anledningen til for første gang å refse to av de opprinnelig fire Choice-gründernes som solgte sine aksjer til en raider, under ett av flere oppkjøpsforsøk mot selskapet: - Det var et svik, sa Stordalen.

Noe snarlig salg av Nordic Choice ligger heller ikke i løypen med det første, skal vi tro Stordalen, selv om det trolig ville innbrakt nær 10 milliarder kroner.

- Nordic Choice er ikke til salgs, Nordic Choice skal ikke børsnoteres. Det er barna mine, som er her i dag, garantister for, sa han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver


Familien på plass
Tradisjonen tro var hele familien på plass. På hedersplass satt Petters tre søsken; Karen-Anne, Kjersti og Kjetil.

Rett bortenfor satt Petters tre barn – Jacob, Emilie og Henrik.

Les også: Petter Stordalen til Nettavisen: - Jeg må snakke om Gunhild

Og i det Petter Stordalen var i ferd med å ga opp i crescendo, for å avslutte talen og sparke i gang festen, ble talen kuppet av Nordic Choice-direktør Torgeir Silseth. Petter fikk beskjed om å sette seg blant barna.

Derfra fikk han se en serie kjente personer gi personlige hilsener. Både NHO-direktør Kristin Skogen Lund, Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre og DNB-direktør Rune Bjerke ga ros til Petter Stordalen.

Tårene rant
Da Silseth tok ordet, var både Petter Stordalen og de ansatte emosjonelt utslitte. Alle vet at Stordalen hater overraskelser. Han elsker å ha regien selv, og misliker å måtte ta noe på sparket.

Der du går, Petter – der går vi. Der du tenner bål, der tenner vi bål. Og der du slår leir, der slår vi leir

Men da Torgeir Silseth takket Stordalen for vennskapet og for alt han har lagt ned i Nordic Choice, sprakk fasaden. Tårene trillet både hos Petter Stordalen og mange i salen, da Silseth sa det mange følte:

- Der du går, Petter – der går vi. Der du tenner bål, der tenner vi bål. Og der du slår leir, der slår vi leir, sa Torgeir Silseth, for å demonstrere hvilken lojalitet de 2.500 ansatte følte for eieren.

Da satt Stordalen blant sine egne barn, og fikk se sin nære partner gjennom 20 år kjempe mot følelsene. Da kom tårene og Stordalen ble stum.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Den skarptrente schaeferen Öbbe er med Petter Stordalen overalt - også på Vinterkonferansen. Foto: Gunnar Stavrum


- Jeg ante ikke hva som kom, og ble satt helt ut, sier Petter Stordalen til Nettavisen etter talen.

Beautiful day
Men Stordalen hentet seg inn, og gikk opp på scenen igjen for å løfte stemningen og starte showet. Hvordan det gikk, kan du se i videoen i denne saken. Hvis du lurer på hvem som er Petter Stordalen, så er det danseren i hvit skjorte.

Les også: Hyller Gunhild Stordalens åpenhet

Les også: Gunhild og Petter Stordalen takker for støtten

- Gunhild sa før jeg dro, at det er en tid for alt. Nå er det tid for Vinterkonferansen, sa Petter Stordalen.

Og da Idol-dommer og festarrangør Jan Fredrik Karlsens musikkvalg, «Beautiful Day» med U2 dundret over høytalerne, var festen i gang.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=lvK5m3PTDpwYQkYAdle4a0ujgpfw9XCD7UGPdO90rEsbJPUxx5JVx3Qv4NJbRZ0Q1w0gWxNA1bz3G7NZfRj7eX7OLB_TWULCJkPgOUOXshgIRVLuYkxAtnaiIYbGACqbqZ-CPiEPF4U&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.