NA24.no

- Jeg er bedre kvalifisert enn mange

Sist oppdatert:
John G. Bernander tar over NHO.

MAJORSTUA (NA24): John G. Bernander er valgt til ny toppsjef i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Han overtar dermed stafettpinnen fra Finn Bergesen jr. som har vært administrerende direktør i NHO siden 1999.

- Jeg har en erfaringsbakgrunn fra store deler av norsk næringsbakrgunn og har kjennskap og kunnskap til de behov som norsk næringsliv har. Bedre enn mange andre har jeg den kunnskapen og kjennskapen, sier John G. Bernander til NA24.

- Dette gjelder ikke minst i mange små og mellomstore bedrifter, sier Bernander, som overhode ikke villle gå inn på noen programerkæring.

Bred erfaring
Bernander har svært bred næringslivserfaring. Han har også vært kringkastingssjef for NRK en stilling han hadde fra 2001 til 2006. Bernander har også vært nestleder i Høyre, samt stortingsrepresentant for partiet. Videre har han ledet skipsforsikringsselskapet Gard i Arendal, og er nå partner i Kristiansands-selskapet Mosvold Shipping Group. Det partnerskapet trer Bernander ut av 31. august i år.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Han tar over etter Finn Bergesen jr som har vært adm. direktør i NHO siden 1999.

NHO-sjefen og LO-leder Roar Flåthen lurer på hva de skal si om budsjettet. Snakker de sammen først, så de ikke mener det samme?

Bernander vil ta over stillingen 21. september. Ifølge NHO vil Bernander få en årslønn på 2,6 millioner kroner og en etterlønn på 12 måneders dersom NHO sier opp Bernander, men med fratrekk fra arbeidsinntekt.

Godt fornøyd
NHO-president Paul-Christian Rieber var svært godt fornøyd med Bernander som ny administrerende.

- Bernander har svært bred og god erfaring fra norsk næringsliv, ikke minst fra små bedrifter, sier Rieber.

- Jeg er en djevel til å selge iskrem, supplerer en humrende Bernander, og sikter til sin oppvekst i familieselskapet på Hamresanden utenfor Kristiansand.

Bernander gjør det klart at han skal bruke tiden fram til han tiltrer til å lære og lytte til NHO, og få innsikt i hva NHOs medlemsbedrifter har behov for i den svært krevende tiden det er for norsk næringsliv.

- Hva synes du om regjeringens krisehåndtering så langt?

- Det har jeg ingen formening om, sier Bernander, som likevel gjør det klart at norsk næringsliv står foran store utfordringer.

- God løsning
- Vi har funnet en god løsning, den beste løsningen for NHO. Etter en lang og grundig prosess har vi fått kontrakt med John G. Bernander, sa styreleder Paul-Christian Rieber på pressekonferansen. Han trakk frem at Bernander har lang og bred erfaring, både fra næringslivet og fra politikken.

- Samlet sett er dette en bred og god referanseramme for det arbeidet NHO gjør. Bernanders plattform dekker mange av de arbeidsfelt NHO arbeider innenfor. Derfor er vi så glad for å ha Bernander på plass, sa styrelederen.

Inge planer
- Jeg ønsker Bernander hjertelig velkommen, og jeg mener arbeidsutvalget har gjort et godt valg, sier Finn Bergesen jr. som nå takker av etter over 10 år i sjefstolen.

Bergesen vet ikke hva han har tenkt å gjøre når han er ferdig i NHO.

- Men jeg har tenkt til å finne på noe annet, forsikrer Bergesen.

Sine ti år som NHO-sjef oppsummerer han følgende:

- Det har vært svært mange spennende og viktige arbeidsoppgaver, og det aller beste har vært å jobbe sammen med så utrolig kompetente og engasjerte mennesker, sier Bergesen.

Se innslag med TV 2 Nyhetskanalen:

295160

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere