NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,90
Leder i Arbeiderpartiet Jens Stoltenberg holder tale for Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo tirsdag.
Leder i Arbeiderpartiet Jens Stoltenberg holder tale for Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

- Jeg er blitt veldig god til å gjennomføre intervjuer uten å si noe som helst

Sist oppdatert:
Jens Stoltenberg snakket om Nato-jobben på Arbeiderpartiets landsstyre.

OSLO (Nettavisen): Ap-leder Jens Stoltenberg sa på partiets landsstyre tirsdag at han er nevnt i debatten som ny generalsekretær i Nato, men at han ikke ville si noe om dette.

Følg talen direkte på Nettavisens livestudio  her

- Feil å kommentere

- Av respekt for Arbeiderpartiet og prosessen internt i Nato blir det feil av meg å kommentere denne prosessen nå, uttalte han.

- Uansett hva jeg sier, kan det lett bli misforstått. Det er ingen tjent med. Jeg er glad for den forståelse jeg har møtt i partiet for denne holdningen, sa han.

Spøkte om Nato-jobben

Stoltenberg spøkte med at han nå får mange spørsmål om Nato-jobben.

- Jeg er blitt veldig god til å gjennomføre intervjuer uten å si noe som helst, uttalte han til latter fra salen.

- Jeg visste at jeg var god til det fra før, men det er en kunst jeg har tatt til nye høyder, sa han.

- Jeg takker alle journalister som holder ut og som stiller det sammme spørsmålet på ufattelige mange måter og som opprettholder humøret, la han til.

Les også: - Dette er drømmeduoen

Innledet med Ukraina

Ap-lederen innledet sin tale med å snakke om situasjonen på Krim og i Ukraina.

- For første gang siden 2. verdenskrig har en annet land med makt annektert et annet land, sa han og tok til orde for en politisk løsning.

- Det er ikke slik at den sterkeste rett skal gjelde. Spesielt små land som Norge må alltid strebe etter at lov og rett må gjelde. Derfor sier vi klart at vi må slå ring om folkeretten.

Snakket om klima

Ap-lederen snakket i sin tale også om at det tredje klimaforliket i Stortinget må hvile på tre hovedpilarer: Industri, samferdsel og olje- og gass.

- Det er for tidlig å si noe konkret om hva den tredje klimameldingen kommer til å inneholde, men etter min mening vil den handle om de tre sektorene som bidrar mest til norske klimautslipp, sa Stoltenberg ifølge NTB.

Hans regjering la fram to klimameldinger, som dannet grunnlag for de tverrpolitiske klimaforlikene i Stortinget, der bare Fremskrittspartiet står utenfor. Det forhåpentlig tredje klimaforliket må bygge videre på det som er oppnådd i de foregående to, ba han.

Det betyr blant annet økt satsing på kollektivtrafikk, økonomiske virkemidler som stimulerer til mer miljøvennlig bilbruk, utvide bruk av klimakvoter i olje og produsere strøm til installasjonene på land, ifølge Stoltenberg.

- Overoppfylle Kyoto 2

Han tok til orde for at Arbeidepartiet og Norge bør være mer offensive og at Kyoto 2 bør overoppfylles med 10 prosent.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere