*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg er ganske uredd

NY POST: Tirsdag blir Marianne Marthinsen (33) valgt til Aps nye finanspolitiske talskvinne - etter Jonas Gahr Støre. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

Møt Aps nye stjerneskudd.

15.06.14 11:26

FOLKETS HUS (Nettavisen): Både av- og påtroppende leder i Ap fremhever Marianne Marthinsen (33).

Hun sitter på Stortinget i sin tredje periode.

- Fallhøyden blir større
- Hvordan opplever du å bli løftet frem som en av Aps dyktigste kvinner?

- Det synes jeg er veldig hyggelig, men jeg kjenner på at fallhøyden blir større, innrømmer Marthinsen overfor Nettavisen - i en pause under Aps landsmøte lørdag.

Les også: Jens og Jonas løfter frem en ny kvinne

- Jeg var litt spent ...
- Hvordan vil du beskrive Jonas Gahr Støre?

- Han er først og fremst faglig dyktig - men jeg må innrømme at da han skulle inn i vår fraksjon – var jeg litt spent. Han er ikke en av dem som har vært med i partiet helt siden ungdommen, slik mange av oss har, sier hun.

Marthinsen ble medlem av AUF som 16-åring.

- Jeg lurte på om Støre var «satt» i sitt tankesett etter åtte år i regjering, noe han viste seg ikke å være. Han har tvert imot overrasket med å være åpen og lyttende, roser hun.

- Han tilpasser seg
- Hvilke svake sider har Støre?

- Først og fremst er han god til å tilpasse seg, så jeg tror han føler mer på de svake sidene selv. Vi som jobber rundt ham, ser lite til dem. Det kan være lett å tenke at han vil ha større utfordringer med å «lese partiet» når han ikke har vært der hele livet, men der oppfatter jeg at han tilpasser seg raskt. Han tenker veldig selvstendig, sier hun.

- Hvordan er det å sitte i samme komité som Støre?

- Der er først og fremst lærerikt, han har utrolig mye erfaring, og et stort nettverk, som er bredere enn vanlig, sier hun.

Masteroppgave
Marthinsen forteller at hun er samfunnsøkonom og at hun skal bruke sommeren på å skrive masteroppgaven.

Klikk på bildet for å forstørre.

HAR TRUA: - Jeg er sikker på at han blir statsminister i 2017, sier Marianne Marthinsen om Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

- Hvis Støre blir sittende i finanskomiteen, oppfatter jeg at det er for å ha kontakt med pulsen i den komiteen. Det blir avgjort tirsdag, sier 33-åringen.

- Hva skal han gjøre for å gjenvinne makten i 2017?

- Jonas er godt i gang med å løfte noen utvalgte politiske områder: Utdanning, helse og klima – og signaliserer en mer offensiv linje innenriks, sier hun.

- Statsminister i 2017
- Jeg er sikker på at han blir statsminister i 2017!

Marthinsen har syv år bak seg i miljøkomiteen på Stortinget - og beskriver seg selv som hardtarbeidende.

- Ganske uredd
- Hva gjør deg til en dyktig politiker?

- Jeg har en sterk indre motivasjon for det jeg holder på med, og det er så viktig å beholde denne motivasjonen. Jeg er ganske uredd, og det henger sammen med at jeg har tro på ideene jeg jobber for. Dessuten håper jeg at folk har en oppfatning om at jeg stort sett vet hva jeg snakker om, sier Marthinsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her holder Jonas Gahr Støre sin første tale som Ap-leder. Tirsdag blir han trolig valgt til ny parlamentarisk leder. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

På landsmøtet 2015 blir det spennende hvem den nye Ap-lederen ønsker med seg videre i toppledelsen. Frem til da kommer han til å styre sammen med nestleder Helga Pedersen og partisekretær Raymond Johansen.

- Ikke karriereplanlegging
Marthinsen vil ikke røpe sine egne ambisjoner:

- Jeg har aldri drevet med karriereplanlegging, avslutter Marianne Marthinsen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.