*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg er ikke blakk

Foto: Andrè Clark Utvik

Ligger bak skjema, men er like blid.

- Jeg håper vi klarer «break-even» i selskapet med 32.000 Ludo-kunder i februar nå, sier Idar Vollvik i Ludo Mobil til NA24.

Den 1. oktober gikk den tidligere milliardæren Idar Vollvik ut i Aftenposten og flagget 16.000 mobilkunder med en tilstrømning på rundt 4-500 nye kunder per dag.

500-400-300...
Dermed skulle Vollviks mobilbaby gå «break-even» i midten av november hvis man legger hans egne - og det nedre - estimatet på 400 til grunn per dag.

- Det går litt tråere og tilsiget er vel mer 300 per dag, sier Vollvik til NA24, men han sier at selskapet passerte 20.000 kunder i forrige uke.

Vollvik sier ambisjonen til selskapet er mye høyere enn dette i løpet av 2010. Selskapet har en klar ambisjon om å bli Norges ledende lavpris-mobilselskap. Oppskriften er god merkevarekjennskap, tøff kostnadskontroll og et stort fokus på å se kundebehovene.

Det er estimert rundt 130.000 kunder medio 2010 og målene for 2011 er meget ambisiøse, da de skal ha hanket inn hele 270.000 kunder. Til neste år skal elskapet tjene 50 millioner kroner på bunnlinjen.

Selger ikke mer
For to uker siden skrev NA24 at Vollvik var tvunget til å selge fem prosent av selskapet for å dekke en skatteregning.

Les mer: Vollvik har fått futen på nakken

Futen banket hardt på døren til den blide trønderen og han solgte fire prosent av selskapet.

- Skal du selge mer av selskapet?

- Nei, jeg skal ikke selge mer av selskapet, sier han.

Ludo vesker
Sist uke lanserte Vollvik enda en «brand» under Ludo-paraplyen med egne vesker.

- Jeg tror veskelanseringen påvirker mobilsalget, men vi skal tjene penger på veskene «stand-alone» også, sa han til NA24 under lanseringsfesten.

I paraplyen finnes det nå syv ulike brands med blant annet salg av mobilabonnement, mobiler, vesker, parkdresser for barn, nettabonnement i Spania og et eget Ludo-råd med studenter.

- Målet er å samle alle disse enhetene under et Ludo-konsern, sier han.

Tapte enormt
Det er ingen hemmelighet at Vollvik har vært en av Norges absolutt rikeste menn etter at han solgte mobilselskapet Chess med milliardgevinst. Siden har alt forsvunnet.

- Det nye nå er at selskapene har folk som jobber etter den såkalte «overskuddsmodellen», sier han og smiler fra øre til øre.

- Det betyr i praksis?

- De får betalt når vi tjener penger, sier han, og legger til at skulle han ha betalt alle som jobber innenfor Ludo-sfæren hadde han blakket seg helt.

Ikke blakk
Trønderen sier det kun finnes to fordringer i kofferten som er presserende.

- Det er skatteregningen som ikke ennå er kommet, og min gjeld til meglerhuset First, sier han.

Skatteregningen betales med gevinst fra salget av deler av selskapet. Ifølge Dagens Næringsliv er gjelden til meglerhuset på 75 millioner kroner.Selv vil han ikke gi detaljer annet enn å si at det er inngått en avtale mellom partene.

- Har du noen penger igjen i det hele tatt etter Chess?

- Jeg er ikke blakk, og har verdier for mange ganger gjelden min, sier han.

Han forteller at Ludo i tiden frem til jul vil sette i gang mange nye aktiviteter.

- Så du må lage en positiv artikkel denne gangen, jeg trenger virkelig det, sier han og smiler, igjen, fra øre til øre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.