*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg er ingen partyløve!

Foto: Tom B. Hansen (Porsgrunns Dagblad)

Petter Stordalen er tindrende klar på at bildet mange har av at han er en skikkelig partyløve er feil. - Da kunne jeg aldri ha jobba på den måten jeg gjør, sier han bestemt

- Nei, hallo. Det er noen som ikke forandrer seg!

Stordalen er god til å møte andre mennesker. Det er klart det er smigrende å høre at man ikke har forandret seg på 25 år, selv om sannheten er en annen. Men Stordalen er god til å konversere, og han er god til å skape god stemning i et møte. Men det er slående at han ikke er så til de grader energisk som han stort sett framstår når han er i media, skriver Porsgrunns Dagblad.

- Jeg er nok en mye mer rolig og stabil mann enn det som blir framstilt i media. Det kan nok virke som jeg er veldig oppfarende og vill, og det har jeg naturligvis en god del av skylda for selv. Men jeg kan ikke være på den samme måten i det daglige som jeg er når jeg åpner nye hotell og slike ting. Og jeg er heller ikke sånn, sier han bestemt.

Engasjert
Men selv om han overrasker ved å være veldig mye roligere enn antatt, så er det ingenting å si på engasjementet. Og det ligger hele tida en meget energisk Stordalen og lurer rett under overflata gjennom hele samtalen. Særlig når han snakker om hotellene sine. Det er tydelig at de betyr noe for ham alle sammen.

- Folk lurer noen ganger på hvordan jeg kan sitte hver eneste dag å lese omsetningsrapportene fra hotellene mine. Det er for de fleste en endeløs rekke med tørre tall. Men for meg er det ikke det. Hvert eneste tall inneholder en historie for meg. Dette hotellet rappellerte jeg usikra ned fra under åpningen. Dette kom jeg kjørende inn i på motorsykkel da jeg åpnet det. Og dette hotellet måtte vi renske skikkelig opp i for å komme oss videre, og sånn kan jeg fortsette hele veien. Dette er historier, og langt fra tørre tall. Også er det naturligvis hyggelig når tallene er bra også, smiler han.

Strukturert
Stordalen er ifølge ham selv en strukturert herremann. I alle fall dersom vi skal dømme etter hans gjennomgang av en vanlig arbeidsdag.

- Jeg står alltid opp en gang mellom 05.00 og 06.00. Da er det tid for dagens løpetur. Det er en løype som på en eller annen måte har fått navnet Bygdøy-mila, selv om den ikke er fullt én mil. Da har jeg med bikkja hver dag, og Gunnhild er også som regel med.

Han bruker deretter tid på en skikkelig frokost.

- Jeg er helt avhengig av en skikkelig frokost. Da spiser jeg mye, med kornblandinger, juicer, brødskiver og alt jeg har lyst på. Jeg kan gå lenge på frokosten hver dag, for å si det sånn, smiler han.

Han er på kontoret rundt halv ni hver dag, og da er det som regel en gjennomgang av dagen med de nærmeste medarbeiderne.

TV-fri
Så går arbeidsdagen videre avhengig av hva som er booket den dagen, før familien samles igjen utover sen ettermiddagstid.

- Da er det alltid et par timer med TV- og mobiltelefonfri. Det er bare sånn det er hjemme hos oss. Vi har ikke mer tid enn at vi må bruke den til andre ting enn å se på dårlige TV-serier.

Bygger kultur
Når det gjelder suksessen som forretningsmann, skriver han mye på kontoen for gjennom-føringskraft.

- Til forskjell fra en del andre så bare gjør jeg det. Det holder ikke med store vyer, det handler om å gjennomføre. I tillegg er det viktig å kjenne sine begrensninger, og knytte til seg folk som er gode på de tingene en selv ikke kan. Det har jeg nok lykkes med. Selv er jeg nok best til å bygge kultur i de selskapene jeg engasjerer meg i. For meg er kultur det aller viktigste for å lykkes, og jeg ser jo at de selskapene som er best til å ta den kulturen jeg ønsker er de som gjør det best, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bjørn Skomakerstuen

Som alle andre

Stordalen er en bemidlet mann, det er det ingen tvil om. Selv mener han at han har et liv som på mange måter er likt de livene vi med normale inntekter lever, i alle fall når det gjelder de daglige bekymringene rundt ungene og slike ting.

- Jeg har akkurat de samme bekymringene som alle andre. Ser på klokka i forhold til når ungene skal komme hjem om kvelden, og bekymrer meg dersom de er et kvarter for seine. Jeg tenker på at de er ute og kjører og håper de oppfører seg som de skal. Og ellers alle de samme normale bekymringene, sier han.

Han legger til at han selvfølgelig også er opptatt av hvordan det går for broren i hans forsikringsselskap og hvordan det går for søsteren i Odd.

- Dette er ting jeg tenker på hele tida, røper han.

Porsgrunnsgutt
Han understreker også at han synes det er veldig godt å være i Grenland.

- Pumpa slår litt ekstra når jeg kommer til Grenland, og spesielt til Porsgrunn. Det vi er med på rundt Down Town er kjempespennende, og som porsgrunnsgutt er det ekstra gøy for meg å prøve å få til noe her. Det er helt nødvendig med et løft for Down Town, og planene Sektor har lagt fram nå er jeg kjempefan av. Løsningene rundt Franklintorget er noe av det tøffeste jeg har sett på lenge, sier han. Han legger til at han håper det faktum at han og hans medinvestorer i prosjektet velger å investere i Porsgrunn fører til at enda flere får lyst til å investere i Porsgrunn.

- Jeg ser ingen grunn til at byen ikke skal utvikle seg og ha en strålende framtid, sier han bestemt. Han utelukker heller ikke at han også kommer til å bli med på nye prosjekter i Grenland i framtida. Han liker å investere på hjemmebane.

Les flere saker i Porsgrunns Dagblad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.