*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg er lei av å lese at jeg bør brennes på et bål

NETTHAT: Sidsel Wold har fått mye hat rettet mot seg for sin dekning av den pågående konflikten mellom Israel og Palestina. På sin egen Facebook-side (innfelt) gjør hun det klart hva hun mener om dem som tråkker over grensen for det anstendige. Foto: Berit Roald (Scanpix)

Sidsel Wold (55) har tøffe tak på jobb som NRK-reporter i Gaza. Tøffe tak er det også på Facebook.

Denne uken ble en Facebook-gruppe med navnet «Vi krever Sidsel Wold FJERNET! Hun er antisemitist! En skam for Norge» opprettet.

Gruppen ble startet for å få slutt på Wolds «antisemittiske og løgnaktige propaganda som hun spyr ut på norsk riks-TV».

Søndag ettermiddag var det 1545 medlemmer av denne gruppen.

Angrer på uttalelse
Mannen bak protestgruppen, som rettet seg direkte mot den mangeårige Midtøsten-reporterens dekning av den pågående konflikten mellom Israel og Palestina, innrømmet senere at han ikke burde ha kalt henne for en antisemitt.

- Jeg var ganske irritert da jeg lagde gruppa, og da skrev jeg at hun er antisemitt. Det var usaklig av meg å si det, men når en gruppe på Facebook har fått over 250 medlemmer, går det ikke an å endre navnet uten videre. Jeg kommer til å søke om å få fikset det, uttalte han til Dagbladet.

Klikk på bildet for å forstørre.

STØTTES: Flere benyttet sjansen til å si hvor mye de setter pris på Sidsel Wolds arbeid da hun la ut denne meldingen på sin egen Facebook-side. Foto: Skjermdump

Tirsdag kom det klar beskjed fra Sidsel Wold på hennes egen Facebookside:

«KLAR BESKJED til alle mine facebookvenner. Jeg har ikke oversikt over alle, men har tydeligvis akseptert for mange. Kan dere som misliker meg meg og som hater arbeidet jeg gjør trykke UNFRIEND snarest? Stikk. Forsvinn. Jeg er lei av å lese at jeg bør brennes på et bål, at jeg er en løgner og en araberhore. TRYKK UNFRIEND!. NOW! (Og jeg kommer ikke til å akseptere noen jeg ikke kjenenr fra nå.)

- Må leve med det
Selv har Wold lite til overs for denne hatgruppa.

- Denne konflikten er veldig vanskelig å dekke, fordi det er så sterke følelser involvert. Jeg må leve med at folk skriver at jeg er stygg og sjuk i hodet, og hva de tenker om meg. Det er verre hvis folk lyver eller truer meg, sier hun til Dagbladet.

Det er ikke første gang hun blir møtt av mishagsytringer knyttet opp til hennes arbeid som journalist. I perioden 2007-2011 opplevde hun flere ganger å få hatmeldinger mens hun var NRK-korrespondent i Midtøsten.

Hun sier til avisen at hun ikke blir i særlig godt humør av dette, og at dette ikke akkurat inspirerer jobbhverdagen hennes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Søndag følger 1545 personer denne hatsiden på Facebook. Foto: Skjermdump

Balansert
- Det jeg ofte tenker på er at de menneskene som skriver slike ting ikke har vært på de stedene jeg har vært, de kjenner ikke konflikten godt nok, de ser kanskje bare én side, mens jeg prøver å gjøre så godt jeg kan og få med meg begge sider, sier Wold og legger til:

- Her er det veldig skjevt, det er en sterk militærmakt, og så er et folk uten makt. Forholdet mellom de to partene er veldig skjevt, og det er også mange religiøse følelser inne i bildet, og da blir det mye bråk når man dekker denne konflikten, sier hun til Dagbladet.

- Du er en engel
Men det er ikke utelukkendede bare negative bemerkninger som slenges ut på nettet:

« Du er ikke en araberhore. Du er en engel. For øyeblikket en engel i helvete. Takk for at du holder ut propagandapressehetsen, vi trenger stemmen din», skriver en person på Facebook-siden hennes.

«Gode Sidsel. Du er en stjerne som korrespondent i Midt-Østen. Gleder meg til hver gang du rapporterer - nøkternt, elegant og med et hav av innsikt. Stå på!», skriver en annen.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Sidsel Wold for en kommentar. Det har heller ikke lyktes Nettavisen å få kontakt med mannen bak den kontroversielle Facebook-siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag