Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er misbrukt i Bieber-svindelen

Thomas (18) forteller hvordan hans tidligere mentor har lurt alle trill rundt.

NRK skrev onsdag om en nordmann i 20-årene som er tiltalt for å ha svindlet en amerikansk investor for én million dollar.

Mannen skal ha svindlet til seg pengene ved å få en amerikansk investor til å betale én million dollar for å få rettighetene til fem skandinaviske Justin Bieber-konserter.

Nordmannen har innrømmet forholdene og risikerer fengsel i 20 år for forholdet, ifølge NRK.

Etter hva Nettavisen NA24 erfarer sitter han fengslet i Metropolitan Detention Center i Los Angeles.

Vet du noe om denne saken? Tips Nettavisen!

Nå står en av den varetektsfengslede tidligere venner fram og forteller om hvordan nordmannen har misbrukt hans dokumenter for å få svindlet til seg pengene.

- Jeg føler meg svindlet av han, og han har ødelagt for meg.

Startet i det små
Ordene kommer fra Thomas Thaulow Stöcklin som for to år siden startet opp det norske selskapet Scandinavian Event Management. Dette selskapet eies av Thaulow Inc. i USA der Stöcklin har halvparten av aksjene og Daniel Wildisen har resten.

- I mange år leide jeg blant annet ut PA-anlegg til bursdagsselskaper og lignende. Etter hvert solgte jeg det og rettet fokuset mot utelivsbransjen. Da jeg var 17 år gammel hadde jeg tjent opp cirka 150.000 kroner som var nok til å starte det norske selskapet, sier Thomas Thaulow Stöcklin til Nettavisen NA24.

(Saken fortsetter under bildet.)

Han forteller at han da hadde gått svanger med planer om å starte et rent konsertselskap, hvor fokuset skulle være de store stjernene. Først ut var Justin Bieber.

- For rundt to år siden startet jeg selskapet og inngikk samarbeid med det danske selskapet Lift Entertainment om rettighetene til Bieber-konsertene i Danmark. De fikk imidlertid kjapt avslag fra Biebers management, sier Stöcklin.

Møttes på kino
Etter dette møtte Thomas den fengslede nordmannen på en konferanse på Colosseum kino.

- Vi fant tonen og han ble min mentor. Han ga meg mange råd og tips om nettverksbygging, sier han.

Thomas sier at de blant annet deltok på «Partnership for Change» på Operaen.

- Der snakket han varmt om sitt prosjekt til Nederlands og Islands statsministere, fortsetter han.

Den unge gründeren fortalte om det havarerte Bieber-forsøket i Danmark, noe den fengslede nordmannen fant interessant.

- Han sa da at han kjente noen i USA som kunne hjelpe. Nærmere bestemt konsulentselskapet FlemmingCooper, og det viste seg å være gull verdt, sier Thomas. De ga meg og mitt selskap det vi trengte av nettverk og kunnskap, blant annet jobbet en av president Obamas rådgivere i konsulentselskapet. Og etter hvert fikk de med en av kompisene til Justin Biebers manager med på laget.

Thomas sier at målet med det hele var å sikre seg rettigheter til Bieber-konserter i Skandinavia.

- Det ble utarbeidet en mengde med papirer mot Biebers management, og det ble utarbeidet bakgrunnstall for konsertene i Skandinavia, sier han.

- Han hadde tilgang på alt
Den gang jobbet Thomas og mentoren tett sammen.

- Han hadde tilgang på alle papirene hele tiden. Jeg hadde stor tillit til han og jeg introduserte han for en utenlandsk investor. Det endte opp med at de møtte hverandre i London og investoren betalte et sekssifret beløp til hans selskap som en start på å få sikret seg rettighetene, sier Thomas.

Totalt ville investoren kommitere seg for 26 millioner kroner for rettighetene, og utbetalingen var en form for forskudd, men investoren ville ikke betale noe som helst uten garanti.

- Den tidligere eieren av selskapet og måtte garantere for 26 millioner da jeg var under 18 år, sier han.

Men så snudde det hele.

- Han ble mer og mer borte og i løpet av kort tid ble all kontakten brutt, siden mars i fjor har det vært null kontakt, sier Thomas.

(Saken fortsetter under bildet.)

- Føler meg svindlet
Men den tidligere mentoren ser ikke ut til å ha nøyd seg med pengene til investoren. For nå er han altså i trøbbel med amerikanske myndigheter for mulig bedrageri mot en amerikansk investor som også kunne tenke seg Bieber-penger.

Ifølge NRK skal nordmannen ha lurt en amerikansk investor til å betale ut cirka 5,7 millioner kroner. Amerikaneren skal ha utbetalt summen da han har sett anslag på at han kunne tjene ni millioner dollar på avtalen i forbindelse med at Justin Bieber kommer til Norge i april.

Vet du noe om denne saken? Tips Nettavisen!

- Han har brukt mine papirer utarbeidet til Skandinavia-konsertene, men han har endret navn og bakgrunnstall slik at det fremstår som mye mer lukrativt enn opprinnelig. Så har han gått til investorer i USA for å hente penger.

Thomas er rasende på sin tidligere mentor.

- Folk tror det er jeg som er fengslet i USA. Han har ødelagt for meg og jeg føler meg svindlet.

Nettavisen NA24 har ikke oppnådd kontakt med den varetektsfengsledes advokat.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget