NA24.no

- Jeg er «persona non grata» i oljefondet

Sist oppdatert:
Øystein Stray Spetalen mener han bare ville brukt én dag på å avsløre «løgnen» om oljefondet.

- Det ville tatt oss bare én dag å avsløre løgnen, sier investor Øystein Stray Spetalen til Dagens Næringsliv, og henviser til seg selv, og fire andre finansfolk han mener aldri vil få sette sin fot innenfor oljefondets styrende organer.

NA24 - din næringslivsavis

Spetalen frykter at tapene i oljefondet er enda større enn det som er kommet frem, og at fondet sitter på flere derivatbomber.

Likevel tror han ikke det norske folket vil få vite hvor ille det står til, fordi representantene i oljefondets styrende organer ifølge Spetalen ikke har stort med finanskompetanse.

Bare to av 15 representanter i Norges Banks representantskap har erfaring fra finans.

- Det er fem mennesker som aldri kommer til å slippe innenfor døren hos oljefondet: Harald Moræus Hanssen, Tor Olav Trøim, Jan Haudemann-Andersen, Trygve Hegnar og jeg, sier Spetalen.

Han mener de ville ha kommet til bunns i hva som skjuler seg av tapsbomber på én eneste dag.

- Disse personene er «persona non grata» i oljefondet. Da ser de at det de har kjøpt er katastrofe. Da blir hele løgnen avslørt, sier Spetalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere