NA24.no

- Jeg er utsatt for et komplott

Sist oppdatert:
Den arresterte travkusken Atle Hamre slår kraftig tilbake mot forretningsmannen som anmeldte ham.

Les også: Atle Hamre arrestert

Hamre skal ha mottatt 500.000 kroner fra en rik forretningsmann (51) fra Kristiansand - som etterpå anmeldte både Hamre og seks andre for utpressing.

- Jeg har blitt utsatt for et komplott. Jeg er misbrukt av folk som ønsker å skade meg for selv å slippe unna, sier Atle Hamre til Nettavisen gjennom sin advokat Jonny Sveen.

Den kjente travkusken Atle Hamre ble arrestert av politiet i Sandefjord. Fem personer har torsdag sittet i avhør.

Bakgrunnen for saken skal være uenighet om hestehandel.

- Det er snakk om utpressingsforsøk av et stort beløp, millionbeløp – hvorav en halv million faktisk er betalt ut, sier politiinspektør Nils Anders Grønås ved Agder politidistrikt sier til Nettavisen.

«Det er snakk om utpressingsforsøk av et stort beløp, millionbeløp – hvorav en halv million faktisk er betalt ut»

Politiinspektør Nils Anders Grønås

Ifølge siktelsen ble pengene utbetalt 15. mars i år. Det var Hamre selv som mottok pengene. 16.mars ble forholdet anmeldt. Anmelderen er skipsreder, og er innvolvert i flere utviklingsselskaper på Sørlandet. Han eier også flere hester: Blant annet en hest i Winner Stable AS som travkusken Atle Hamre er tilknyttet.

Politiet vil ikke ut med om det var Atle Hamre som mottok pengene, eller noen av de andre siktede.

Sju siktet
Atle Hamre ble pågrepet i Sandefjord onsdag kveld. Han sitter nå varetektsfengslet i Sandefjord og politiet vil vurdere å fremstille ham for varetekt fredag.

Totalt er sju personer siktet i utpressingssaken.

- Tre av dem er løslatt, men fortsatt siktet i saken, sier Grønås.

Fire personer sitter fortsatt i avhør. Atle Hamre er altså en av dem, men politiet selv vil ikke bekrefte dette. Flere av dem, men ikke alle, er tilknyttet travmiljøet.

Sentrale kilder i miljøet bekrefter overfor Nettavisen at bakgrunnen for den angivelige utpressingen, er uoverenstemmelse rundt hestehandel. Den 51 år gamle skipsrederen og forretningsmannen har tidligere gjort hestehandel med Hamre. Hamre skal blant annet skylde mannen penger, og travkusken skal ifølge noen kilder også føle seg lurt av mannen etter en gammel handel.

Likevel har 51-åringen en hest i Winner Stable AS som Hamre er tilknyttet.

Det er altså uenighet rundt en av disse handlene som ligger bak denne angivelige utpressingssaken.

Fem års fengsel
Politiinspektør Grønås sier til Nettavisen at politiet i løpet av kvelden eller morgentimene fredag tar stilling til om hvorvidt noen av de fire som sitter i avhør skal fremstilles for varetekt i Kristiansand tingrett.

Atle Hamre ble i 1999 pågrepet og siktet i en av norgeshistoriens største bedragerisaker. I 2002 ble han i Agder lagmannsrett dømt til fem års fengsel for utpressing mot eks-reder Thor Christensen.

- Det som har holdt meg oppe er tanken på familien og hestene. Jeg vil i gang med å forsørge familien min, og jeg drømmer om å kjøre Ulf Thoresens minneløp på Jarlsberg 7. juli 2006, sa Hamre til Aftenposten i 2005. Da jobbet han i en stall på Bjerke som en del av åpen soning.

Atle Hamre var tilbake som kusk for et par måneder siden. Han skal ifølge planen kjøre løp både på Jarlsberg fredag og under rikstotoomgangen på Bergen Travpark lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere