*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg er verdens mest populære

Berlusconi etter innsettelsen 8. mai 2008. Foto: Scanpix

Mener Silvio Berlusconi.

Italias statsminister Silvio Berlusconi, som tidligere har sammenlignet seg selv med Jesus og Napoleon, uttalte denne helgen at han er verdens mest populære leder.

NA24 - din næringslivsavis

Den konservative italieneren sitter nå som statsleder for tredje gang.

Han henviser til en meningsmåling - som bare han har sett - som sier at han har en popularitet på over 75 prosent, noe som gjør Berlusconi langt mer populær enn den amerikanske presidenten Barack Obama eller noen annen statsleder.

- Meningsmålingene jeg viser til sier at Obama har en popularitet på 59 prosent. Bare den brasilianske presidenten Luiz Inacia Lula kommer over 60 prosent, med sine 64 prosent. Så jeg er den mest populære, fortalte han til journalister i Napoli denne helgen. Det skriver Reuters.

Kommentatorer er enige med Berlusconi om at han er populær tross den økonomiske krisen, men ingen mener han er like populær som han selv påstår.

Forrige måned publiserte den venstreorienterte avisen La Repubblica en meningsmåling som anslo hans popularitet til 56 prosent.

Berlusconi mener på sin side han blir behandlet urettferdig av landets medier - det til tross for at han direkte eller indirekte kontrollerer 90 prosent av Italias fjernsynskanaler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.