NA24.no


FORTVILER: Aud Dyrdal og ektemannen Arild Horrstad fikk et skambud fra selskapet Anfi del Mar da de forsøkte å selge sine timeshareandeler. Her står de foran timesharebygninger på Anfi-stranden på Gran Canaria.
FORTVILER: Aud Dyrdal og ektemannen Arild Horrstad fikk et skambud fra selskapet Anfi del Mar da de forsøkte å selge sine timeshareandeler. Her står de foran timesharebygninger på Anfi-stranden på Gran Canaria. Foto: Egil Ryvik/Canariajournalen

- Jeg føler at jeg har blitt grundig lurt

Sist oppdatert:
Nordmenn raser mot populære timeshareselskaper på Kanariøyene.

Det stormer rundt det norsk-kanariske timeshareselskapet Anfi del Mar i Arguineguin på Gran Canaria, som angivelig har 8000-10.000 nordmenn som kunder.

Les også: Slik unngår du å bli lurt av timeshareselgere

Mange nordmenn har den siste tiden gått til rettssak mot selskapet, og flere vurderer rettslige skritt, skriver Canariajournalen.

Skredet av rettssaker kommer etter at flere spanske høyestrettsdommer i 2015 har gitt klagerne medhold i saker de har ført mot timeshareselskaper.

Les også: Nordmann pågrepet for timeshare-svindel på Gran Canaria

Norsk kvinne skaper presedens
Norske Tove Grimsrud var den første personen som vant en slik sak. I dommen blir det slått fast at timesharekontraktene er ulovlige fordi de er uten tidsbegrensning.

Artikkelen fortsetter under avstemningen.

Grimsrud sier til Canariajournalen at hun fortsatt ikke hadde fått pengene hun ble tilkjent, over 350 000 kroner pluss renter og omkostninger.

De fleste sakene mot Anfi del Mar og andre timeshareselskaper dreier seg om tvister knyttet til tilbakesalg av timeshareandeler.

– Jeg føler at jeg har blitt grundig lurt, og er eitrende forbannet, sier Aud Dyrdal til Canariajournalen.

Hun hevder overfor Canariajournalen at selgeren lovet at hun ville få tilbake kjøpesummen hvis hun beholdt leilighetene i minst ti år om hun bestemte seg for å selge. Det viste seg å ikke stemme.

Les flere saker om nordmenn i timesharetrøbbel på Canarijournalen.no.

Tilbudt smuler
Dyrdal kjøpte rettighetene til å bruke en leilighet med ett soverom Anfi del Mar i Arguinegui én uke i året i 2001. Prisen den gang var rundt 186.000 kroner. Hun betalte også om lag 145.000 kroner for en såkalt flytende uke. Hvert år betaler hun nesten 1200 euro i en vedlikeholdsavgift for de to ukeandelene.

Les også:  - Vi gikk rett i fella

Sykdom førte til at hun og ektemannen Arild Horrstad nå ønsker å selge tilbake andelene sine

- Etter mye om og men fikk vi til svar at vi kunne få 3200 euro for den faste uken. Det utgjør bare en brøkdel av det vi betalte. Den flytende uken vil de ikke betale noe for, sier hun til Canariajournalen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

RASENDE:  Ekteparet Hanne-Lise og Otto Sørensen.

Ble bedt om å betale
Canariajournalen har snakket med en rekke nordmenn på Gran Canaria som føler seg lurt av Anfi del Mar og andre timeshareselskaper på Kanariøyene.

Ekteparet Hanne-Lise og Otto Sørensen ble bedt om å betale Holiday Club 1100 euro for at selskapet skulle ta tilbake fire timeshareuker på Puerto Calma i Puerto Rico.

– Jeg ble rett og slett rasende, sier Hanne-Lise Sørensen til Canariajournalen.no.

Er du blitt lurt av timeshareselskaper? Kontakt Nettavisen på e-post.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere