- Jeg føler meg lurt av Are

- Jeg vil bare si når det gjelder Johnsen Oil og teknologi. Det er var jo først når dere begynte å grave at man fant ut hva som var realiteten, at papirer var forfalsket, sier Ole Petter Lindegaard til Nettavisen NA24.

- Jeg vil bare si når det gjelder Johnsen Oil og teknologi. Det er var jo først når dere begynte å grave at man fant ut hva som var realiteten, at papirer var forfalsket, sier Ole Petter Lindegaard til Nettavisen NA24. Foto: (Aftenposten)

Finansakrobater i full krangel: - Det blir som at Oljefondet hadde gått inn.

Søndag skrev Nettavisen NA24 at en av de mest profilerte finansakrobatene i Norge, Thomas Øye, prøvde å selge aksjer i Johnsen Oil, uten at han lykkes med det.

- Da vi så hvilke personer som stod bak, var det helt uaktuelt å gjøre noe. Det var et persongalleri som ikke var mye attraktivt, sa Øye til Nettavisen NA24.

Les her: Thomas Øye skulle selge Johnsen Oil-aksjer for 60 millioner

Har du tips i saken? Kontakt Ole Eikelandog Niels Ruben Ravnaas her

Foto: Mediehuset Nettavisen

Krav på flere 10-talls millioner
De Øye siktet til var blant annet Ole Petter Lindegaard og hjernen bak Johnsen Oil, Leiv Are Kristiansen.

Lindegaard slår nå tilbake.

- Hvis han har fått informasjon om Johnsen Oil må han jo ha fått med seg at Are Kristiansen var største aksjonær og grunnlegger av selskapet. Man trenger jo ikke mye due diligence for å se det. Det er jo noe av det første som kommer frem, sier Lindegaard til Nettavisen NA24.

- Det er jo lett å si i ettertid, da man ikke har klart å selge aksjer, at det skyldes at persongalleriet var slik, fortsetter han.

- Jeg har kommet veldig langt videre i livet, med basis i det faktum at jeg har lært mye av mine egne feil, sier Thomas Øye. Foto: Foto: Privat

Det er ikke hvem som helst som krangler.

Ole Petter Lindegaard ble styrtrik som ung, da faren børsnoterte kontorrekvisitaselskapet Lindegaard i 1997. Han er tidligere dømt til betinget fengsel for regnskapsjuks og slått personlig konkurs med krav på flere titalls millioner kroner.

Fakta

Johnsen Oil

Øye på sin side ble rikskjendis da han i 2005 ble dømt til 18 måneders fengsel, hvor 12 måneder var betinget, for å blant annet ha mottatt en koffert med fem millioner kroner i 2001 fra hjernen bak Nokas-ranet, David Toska.

Øye sonet 70 dager på Bastøy kretsfengsel i 2007.

BAKGRUNN: Alt om Johnsen Oil

- Først når dere begynte å grave

Lindegaard er imidlertid enig med Øye at ikke alt var slik det burde være i Johnsen Oil.

Han føler seg også lurt av selskapet og i sær Leiv Are Kristiansen.

- Jeg vil bare si når det gjelder Johnsen Oil og teknologi. Det er var jo først når dere begynte å grave at man fant ut hva som var realiteten, at papirer var forfalsket. Det var ingen som kunne se fra papirsiden at ting ikke stemte, sier Lindegaard.

Leiv Are Kristiansen og Jan Ingolf Kristiansen med det høyteknologiske oljefilteret til Johnsen Oil.

- Det blir som at Oljefondet hadde gått inn
- Grunnen til at så mange har blitt lurt er at det var en utrolig bra forfalskning. Når man forfalsker SINTEF-rapporter, skal man gå ganske grundig til verks for å finne ut av det, fortsetter han.

Det Lindegaard sikter til er en rapport fra SINTEF som viser seg å være falsk.

Les her:- Denne rapporten har jeg forfalsket

- Når man gjør en due diligence ringer man jo ikke rundt til de forskjellige og undersøker om rapportene stemmer. Man går ut i fra at det er riktig. Glem ikke at noen av folkene bak som var med, jobbet i ADIC. Man regner i hvert fall med at de har gjort en ordentlig due diligence, sier Lindegaard.

- Men dere visste at det ikke var ADIC som var aksjonær?

- Nei, det visste heller ikke vi, sier Lindegaard.

- Når gikk det opp for dere?

- Det gikk opp for oss når dere skrev om det. Vi trodde hele veien at det var ADIC som var investoren. Husk at det var hele motoren i dette. Når Are Kristiansen gikk ut og sa det, så er jo det et kvalitetsstempel. Det blir som at Oljefondet hadde gått inn.

- Jeg føler meg lurt
- Så du føler deg litt lurt av Are?

- Ja, jeg føler meg lurt av Are etter at pressen avdekket alle disse feilene. Det var jo ting ikke vi visste om i det hele tatt. Her har Are kjørt et enmannsløp for seg selv, uten å fortelle noen hva som har foregått.

Leiv Are Kristiansen mener det bare er tull at Thomas Øye skulle selge Johnsen Oil aksjer: - Hadde Johnsen Oil hørt om dette «påståtte» salget av aksjer, så hadde Johnsen Oil selvfølgelig politianmeldt dette på vanlig måte, skriver han i en mail. Foto: Ole Eikeland

I en epost til Nettavisen NA24 skriver Are Kristiansen:
«Dette er bare tull. Vi har aldri forespurt Tomas Øye via e-mail om han kunne selge aksjer for oss. Vi har heller ikke hatt noen som helst presentasjon av Johnsen Oil eller gitt noe som helst mandat til å selge aksjer til Thomas Øye eller dette nevnte selskapet «FC Invest».

Hadde Johnsen Oil hørt om dette «påståtte» salget av aksjer, så hadde Johnsen Oil selvfølgelig politianmeldt dette på vanlig måte.

Har du tips i saken? Kontakt Ole Eikelandog Niels Ruben Ravnaas herNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.