NA24.no

- Jeg foreslo å kjøpe Jensby-huset

(Jens Haugen/Glåmdalen)
Sist oppdatert:
T5PC-gründer Jim (Wolden) Anderson er den hemmelige huskjøperen av finansmannen Asger Jensbys hus. Selv soner han en dom i Kongsvinger Fengsel.

- Jeg har kjørt forbi Jensby-huset i en fengselsbil, men det kan vel ikke akkurat kalles visning, sier Jim Anderson med et smil på spørsmål om han har vært på visning i Eva Snare Jensby og Asger Jensbys herregård til 46 millioner kroner ved Vingersjøen.

Dette skriver glomdalen.no .

Anderson er bedre kjent som sentral aktør i «pyramideselskapet» T5PC, da med etternavnet Wolden.

Nå soner han en åtte år gammel dom for regnskapsrot og momsunderslag ved Kongsvinger fengsel på Vardåsen, og ønsker ifølge ham selv å gjøre opp for og legge gamle synder bak seg. Han ble aldri dømt for noe som helst i T5PC-skandalen fra 2004.

Se bilder av Jensby-villaen på glomdalen.no!

- Mitt forslag
Anderson bekrefter at han er involvert i det britiskregistrerte selskapet Manhattan Securities, som undertegnet kjøpekontrakt på Jensby-huset i desember. Videre hevder han:

- Dette var ment som et seriøst selskap som blant annet skulle drive med eiendomsinvesteringer. Jeg skulle på provisjonsbasis stå for salg og markedsføring, og skaffe investorer. For dette skulle jeg få eierandeler i selskapet. Det var jeg som oppdaget og foreslo å kjøpe herregården i Kongsvinger ut fra at prisen var lav. Tanken var å leie den ut, og så selge det etter hvert.

Kjøpekontrakten på norsk ble undertegnet av Frank Scholten (44), eller Fransiscus Theodorius Wilhelmus Scholten, som han egentlig heter. Nederlenderen er bosatt i Marbella-området på den spanske solkysten. Der driver han selskapet Vida Carefree Living, et selskap som ifølge egen nettside www.vidacarefreeliving.com står for salg og utleie av ferieboliger, samt servicevirksomhet og vaktmestertjenester for eiere av slike boliger.

Jim Anderson har selv bodd i dette området og bekrefter at han er en bekjent både av Scholten og en brite ved navn Mike Jordan. Også sistnevnte har bodd i Marbella-området og var/er involvert i Manhattan Securities.

Anderson bekrefter at han i mange år har kjent Johannes Solstad, som var oppført som styreleder i Manhattan Securities da selskapet ble registrert i det britiske foretaksregisteret – Companies House – i London 27. august i fjor. Scholten var oppført som direktør. Både Solstad og Scholten er nå formelt ute av selskapet. Solstad er fra Voss, men har bodd i Strömstad i mange år. Han må ikke forveksles med sin navnebror innen shipping, Johannes Solstad i Skudeneshavn.

Selskapet på is
Jim Anderson bruker runde formuleringer som kaos i forhold til hvem som skulle drive selskapet, grådighet og uheldig mediefokusering i England som årsaker til at Manhattan Securities ble lagt på is.

- Flere av oss trakk oss ut, og da punkterte det, fastslo han på formiddagen i går uten å ville si noe mer om hvem «oss» er.

Anderson hevder at han ikke har vært involvert i selskapet på en stund. Det kan ha naturlige årsaker siden han fra 1. mars har sittet på åpen soning på fengselet på Vardåsen for å sone en åtte år gammel dom. Bakgrunnen er lovbrudd av økonomisk karakter, som manglende regnskaper og momsinnbetaling. Meningen er at han i løpet av måneden skal over på hjemmesoning med elektronisk fotlenke.

Etter noen telefoner i går sa han at det vil bli drift i selskapet igjen, blant annet ut fra at to store, franske investorer kan være på vei inn.

Kontaktet Poppe
Jim Anderson bekrefter at han selv har vært i kontakt med eiendomsmeklerfirmaet Poppe & co. i forbindelse med Jensby-kjøpet.

Da budet på 15 millioner kroner ble akseptert i slutten av oktober, var det ifølge Poppes eiendomsmekler og nå partner Ole-Ivar Bjørkamo en forutsetning at navnet på kjøper ikke måtte bli kjent før kjøper selv ga klarsignal. Selv etter at kjøper uteble og salget gikk i vasken har kjøperens navn vært holdt hemmelig – inntil Glåmdalen avslører det i dag.

På spørsmål om Anderson vet hvem Asger Jensby er, sier han:

- Jeg har aldri møtt ham og aldri snakket med ham.

Se bilder av Jensby-villaen på glomdalen.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere