*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg frykter ingenting

Chelsea har ikke droppet søksmålet mot Morgan Andersen.

03.12.08 08:26

Mens Chelsea og Lyn mandag inngikk forlik i Mikel-saken, kan det gå mot nok en rettssak for dokumentfalskdømte Morgan Andersen.

NA24 - din næringslivsavis

Krav på 169 millioner
Mandag 29. september 2008 ble Lyn AS forkynt en stevning fra Chelsea Football Club Limited. Stevningen er sendt via Oslo tingrett, men saken vil eventuelt kunne komme opp for High Court i London.

- Bakgrunnen for stevningen er Chelseas ønske om å oppheve det inngåtte forliket om overgangen for spilleren John Obi Mikel og få tilbakebetalt 16 millioner pund, het det i pressemeldingen fra Lyn som ble sendt ut den 10. oktober. På Chelseas hjemmeside går det klart frem at millionkravet - som etter onsdagens kurs er på 169 millioner norske kroner - også er rettet mot Morgan Andersen.

- Chelsea would like to make it clear that this legal action is against Lyn and Morgan Andersen, heter det.

Og i den fire linjer korte saken London-laget la ut etter at forliket med Lyn kom i stand mandag, er ikke Andersen nevnt med ett ord.

- Er du involvert i forliket mellom Lyn og Chelsea?

- Nei, det er jeg ikke, sier Morgan Andersen til NA24.

Les også: Mikel-bøtene på vei

- I dialog med Chelsea
Han jobbet for Lyn frem til høsten 2006, og forteller at det ikke er noen forandringer i saken Chelsea har anlagt mot ham. Andersen hevder han ikke er bekymret.

- Jeg frykter ingenting, sier Morgan Andersen.

-Har du forsøkt å få til et forlik på linje med Lyn?

- Jeg har ikke prøvd på noen ting som helst annet enn å svare på dokumenter jeg har mottatt. Dialogen min går med Chelseas advokater.

Klubbens advokat, Stephen Sampson, ønsker ikke å kommentere saken, men viser til Chelseas kommunikasjonssjef, Simon Greenberg. Det lyktes ikke NA24 å komme i kontakt med Greenberg tirsdag ettermiddag.

Les også: Kan kreve 174 mill. fra Brynestad

DETTE ER MIKEL-SAKEN
Tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen ble tidligere i år dømt for å ha forfalsket kontraktspapirene til John Obi Mikel før nigerianeren ble solgt til Manchester United våren 2005. Statsadvokaten hevdet også at Morgan Andersen gikk til falsk anmeldelse av Mikel-agent John Shittu.

Mikel endte etter mye om og men i Chelsea ett år senere. London-klubben måtte ut med til sammen 195 millioner kroner, og Lyn tjente vel 60 millioner på salget av stortalentet, som ble forseglet med et hemmelig forlik mellom de tre klubbene.

Morgan Andersen nektet straffskyld på begge tiltalepunktene, men ble kjent skyldig og dømt til ett års betinget fengsel i saken. Han anket ikke dommen, hvor det også ble fastslått at Mikel egentlig tilhørte Chelsea da Lyn solgte ham til United i 2005.

Mandag 29. september ble Lyn AS forkynt en stevning fra Chelsea Football Club Limited. Stevningen er sendt via Oslo tingrett, og både Lyn og Morgan Andersen er stevnet. Chelsea krever å få tilbakebetalt hele summen de måtte ut med til Lyn og United, 16 millioner pund. 1. desember ble det inngått et hemmelig forlik i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.