- Jeg går ikke

Styrelederen i Kredittilsynet trekker seg ikke etter gårsdagens kjempeblemme.

29.10.08 13:54

- Det er klart at dette er en skikkelig blemme for meg og for Kredittilsynet i den forstand at jeg er styreleder der. Jeg beklager dette sterkt, sier Finn Hvistendahl, styreleder for Kredittilsynet, til NA24.

NA24 – din næringslivsavis

Til TV 2 sa Hvistendahl i går at Statsministerens kontor hadde gitt innsideinformasjon til DnB Nor.

Senere på kvelden trakk han uttalelsene, og beklaget at han hadde sagt dette.

Trekker seg ikke
- Det må ha vært en mangel på konsentrasjon fra min side. Jeg må ha svart på et annet spørsmål, jeg hadde ikke tilgang på denne informasjonen, derfor kunne ikke jeg vite noe om dette spørsmålet. I ettertid kan jeg ikke forstå denne uttalelsen. Jeg reagerte umiddelbart på at dette var helt feil da jeg så innslaget på tv, sier Hvistendahl.

Han har ikke vurdert å trekke seg fra stillingen som styreleder for tilsynet.

- Jeg trekker meg ikke. Jeg har heller ikke blitt spurt om å trekke meg, sier Hvistendahl til NA24.

- Ferdigbehandlet i tilsynet
Hvistendahl overtok det direkte ansvaret for Kredittilsynets granskning av innsideskandalen i DnB Nor etter at tilsynets direktør Bjørn Skogstad Aamo trakk seg fra granskningen etter uttalelser i Aftenposten som kunne bli tolket som en støtte til statsminister Jens Stoltenberg og SMK.

Hvistendahl mener gårsdagens uttalelser ikke skaper problemer.

- Når det gjelder denne saken, er den ferdigbehandlet fra Kredittilsynets styre ved at vi vedtok å innlevere politianmeldelse. Kredittilsynet kan bli mer engasjert i DnB Nor-saken i den grad Økokrim ønsker bistand, men det blir under Økokrims ledelse, og slik sette kommer ikke det inn under Kredittilsynets styre, sier Hvistendahl.

Finansdepartemetet opplyser til NA24 at finansminister Kristin Halvorsen og finansdepartementet har tillitt til styreleder Finn Hvistendahl.

- Ja, jeg har tillit til styreleder i Kredittilsynet, Finn Hvistendahl, skriver Kristin Halvorsen i en epost til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag