NA24.no

- Jeg gjør gråstein til gull

(Scanpix)
Sist oppdatert:
«Alkymisten» Petter Stordalen har sikret seg nytt vinterpalass.

- Jeg kjøper Copperhill til prisen for gråstein og det skal bli til gull for Choice, sier en lite beskjeden Petter Stordalen til NA24.

Kjøper Copperhill
Hotellmannen har lenge vært i forhandlinger med å kjøpe det svenske luksushotellet Copperhill i Sverige. Fredag gikk avtalen i boks.

- Det føles fantastisk, sier investoren til NA24.

Home Properties tegnet fredag en avtale om overtakelse av hotellanlegget som har hele 19.000 kvadratmeter fordelt på 112 suiter.

Spesielt
Stordalen sier det er spesielt å kjøpe et hotell som knapt har vært åpnet og har kostet 700 millioner svenske kroner å bygge. Prisen ligger angivelig på 200 millioner svenske kroner.

- De forrige eierne manglet 80 millioner kroner, og jeg må ut med 30 millioner svenske kroner ekstra for å gjøre det ferdig, sier han og ler.

Totalt følger det også med 27 leiligheter, og en stor luksushytte som bedrifter kan leie av hotellknekten. Det er også et rikt utvalg av restauranter og møterom som kan ta imot hele 600 personer.

- Du er i form om dagen?

- Yes. Choice er offensive og vokser mye til tross for krise, sier Stordalen, og legger til at deres erverv av et hotell på den svenske flyplassen Arlanda er søta brors viktigste hotell.

Leieavtale
Home Propertes har samtidig tegnet en leieavtale med Choice Hotells som vil drive luksushotellet.

- Med Choice sterke organisasjon og med vår erfaring fra blant ant Yasuragi Hasseludden, Selma Spa+ og Stenungsbaden Yacht Club kommer vi å utvikle Copperhill til det ledende hotellet i Åre, skriver konsernsjef Clas Hjorth hos Home Properties fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere