*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg har bare blitt snorklipper

Foto: Inge Berge (NA24)

Stordalens hotellimperium styres av en kokk.

14.02.11 14:33

Mandag hadde NHO Reiseliv og Knut Almquist tauet inn hotellkongen Petter Stordalen og næringsminister Trond Giske for å dra i gang en rekrutteringskampane for å få unge mennesker til å velge reiselivsbransjen.

NHO Reiseliv har fått 1,5 millioner kroner av Næringsdepartementet til rekrutteringskampanjen «Verden er din».

Fra kokk til toppsjef
Petter Stordalen mente selv at hotell- og reiselivsbransjen er en meget hyggelig bransje, hvor det er store muligheter for de som velger den. Et av eksemplene han trakk frem var sjefen for Stordalens eget hotellimperium, Torgeir Silseth.

- Det er ikke så mange som har fått det med seg, men det er han (Silseth) som styrer sjappa. Jeg er bare blitt snorklipper, uttalte Stordalen på lanseringen.

Stordalen viste til at Silseth er et eksempel på at det går an å gå fra å være kokk til å bli toppsjef i en hotellkjempe.

- Han har gått hele veien, påpekte Stordalen.

Også næringsminister Trond Giske påpekte behovet for yrkesutdannede personer til næringslivsbransjen.

- Det har nok vært litt for mye fokus på universitetsutdanning generelt i Norge, sa han, og lovte samtidig at regjeringen ville komme tilbake med en ny nasjonal reiselivsstrategi i løpet av året.

Behovet er stort
Reiselivsbransjen er en solid vekstbransje på verdensbasis. Samtidig går rekrutteringen til denne bransjen rett ned i Norge. Ifølge Knut Almquist.og NHO Reiseliv falt antallet søkere til restaurat- og kokkelinjene ved yrkesskolene med henholdsvis 27 prosent og 25 prosent i perioden 2006 til 2010.

NHO Reiseliv har nå laget en rekrutteringsfilm hvor Petter Stordalen og kokkemester Geir Skeie deltar.

Den skal bli sendt på nettet og på sosiale medier, for å fange opp interesserte ungdommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag