*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg har det ikke kjedelig

Idar Vollvik Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Tirsdag unngikk Idar Vollvik en konkurs, nå er skal han betale resten av gjelden.

23.11.10 13:20

NA24 meldte allerede fredag at Idar Vollvik var reddet fra konkurs. Det kemneren som hadde levert en konkursbegjæring mot Vollvik for mangel på betaling av skatt. Totalt skyldte den kjente mobilgründeren mellom17 til 18 millioner kroner i skatt. Dette er nå ordnet opp i, og tirsdagens rettsmøte er avlyst.

Allerede fredag meldte NA24 at Vollvik hadde solgt sine aksjer i reiseselskapet Travel Invest, som eier cruiseselskapet European Cruise Service. Pengene ble brukt for å betale ned skattegjelden.

- Jeg hadde pengene på fredag, jeg. Utfordringen var å ta ut pengene, sier Vollvik til NA24 tirsdag.

- Skylder 50 mill.
Vollvik forteller videre til NA24 at han nå sitter igjen med en gjeldspost på 50 millioner kroner. Planen er at denne gjelden skal gjøres opp ved et nedsalg av aksjene i Vollviks mobilselskap Ludo. Hvis dette går i boks, kan Vollvik være gjeldfri før jul, noe som er imponerende nok for en mann som hadde 270 millioner kroner i gjeld

- Det er ikke lett å starte et nytt selskap på bar bakke. Jeg har imidlertid startet et nytt selskap, samtidig som jeg har hatt 270 millioner kroner i gjeld. Det er enda vanskeligere, sier Vollvik til NA24

Den kjente mobilinvestoren har fått mye medieoppmerksomhet etter at det ble kjent at kemneren hadde tatt ut en konkursbegjæring mot ham. Han ønsker at det fremover skal fokuseres på andre ting enn den pressede gjeldssituasjonen hans.

Drar i gang roadshow
Tirsdag var Vollvik allerede i gang med sitt såkalte «roadshow», hvor han er ute å presenterer den nye emisjonen i Ludo til mulige investorer. Vollvik vil hente inn 200 millioner kroner til mobilselskapet, for å kjøpe Ventelos mobilkunder.

- Vi har det ikke kjedelig, hehe, Vi legger oss ikke ned med brukket rygg, sier Vollvik til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.