*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg har et oppdrag

Foto: Nettavisen

Espen Lee og Hells Angels-kjendis kobles til Johnsen Oil-saken.

27.11.13 22:37

For litt over en måned siden møtte Leiv Are Kristiansen i Johnsen Oil en som mener Kristiansen skylder ham penger, på Quality Hotel Sarpsborg.

I kulissene lurte landets mest omtalte pengeinnkrever, Espen Lee.

- Jeg ble oppringt av en bekjent, som lurte på om jeg kunne komme ned til Sarpsborg, sier Espen Lee til Nettavisen NA24.

- Kristiansen hadde blitt truet av en muskelmann fra Italia tidligere, og følte at han trengte noen som kunne gjøre ham sikker, fortsetter Lee.

- Svindel
Nettavisen NA24 har i en rekke artikler avslørt stor uro rundt det danske selskapet Johnsen Oil. Blant annet sto selskapet teknologidirektør, Lars Østli, fram og sa at hele selskapet er en svindel.

Les her: - Det er en eneste stor svindel

Bak Johnsen Oil finner man sønn Leiv Are Kristiansen og far Jan Ingolf Kristiansen, hvor førstnevnte er sjefen, mens sistnevnte eier 85 prosent.

Leiv Are Kristiansen har tidligere fortalt Nettavisen NA24s lesere, at han samt hans mor og far, er blitt truet på livet av en italiensk torpedo som kalles «Eduardo». Oppdragsgiver skal være mannen Kristiansen møtte på Quality Hotel i Sarpsborg. Beløpet skal være over en million euro som Kristiansen kreves for.

Som sikkerhet ringte Kristiansens bekjente til Espen Lee, for å få ham ned til Sarpsborg.

- Jeg satt bare ved et bord litt bortenfor og snakket med vedkommende, sier Lee.

Les mer: - Vi skal drepe din far og kidnappe din datter

Ti år tilbake
Det er ikke første gang Lee er involvert med persongalleriet rundt Johnsen Oil. for over ti år siden ble han koblet på en sak som angikk aksjer i familien Kristiansens tidligere forretningseventyr, Clean Oil Technology.

- Jeg ble spurt om å bistå med å kreve inn en krav på litt over en million kroner. Det innebar imidlertid at jeg måtte reise til USA, noe som ville kostet litt penger. Det var man ikke interessert i å bla opp, så da droppet jeg det, sier Lee.

Har du tips i saken? Kontakt Ole Eikelandog Niels Ruben Ravnaas her

Lee ble koblet på saken av MC-klubben Hells Angels talsmann.

- Jeg kan bekrefte at jeg gjorde en vennetjeneste for en kompis, sier Rune «Supern» Olsgaard til Nettavisen NA24.

I Clean Oil Technology tapte en rekke nordmenn flere titalls millioner kroner, hvorav en eldre dame, på nå 86 år, alene tapte fem millioner kroner.

Les mer: Ellen (86) tapte fem millioner på Kristiansens tidligere oljeeventyr

Straffedømte nordmenn
De fire nordmennene Ole Petter Lindegaard, Leiv Are Kristiansen, Kristian Helgesen og Terje Hvidsten er alle koblet til Johnsen Oil, hvor det er foregått storstilt handel av aksjer. Alle er tidligere straffedømte.

Tyske småsparer skal ha kjøpt aksjer i Johnsen Oil på kurser som priser selskapet til nesten 20 milliarder kroner. Foreløpig har ikke selskapet noe produkt å selge og teknologien er heller ikke patentert.

Også et av verden største fond, Abu Dhabi Investment Council, er involvert. En av fondets medarbeider, Chenghung Chen og flere av hans venner har investert nesten fem millioner euro i selskapet og Chen har også tatt styreplass. Trolig kan de nå se langt etter investeringen sin.

Her er alle sakene om Johnsen Oil

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.