NA24.no

- Det er noe med at når man har vært i ett selskap i 13,5 år så er det på tide å slippe til andre, sier Thomas Høgebøl til NA24 Propaganda.
- Det er noe med at når man har vært i ett selskap i 13,5 år så er det på tide å slippe til andre, sier Thomas Høgebøl til NA24 Propaganda. Foto: Tommy Brakstad, NA24

- Jeg har sagt opp

Sist oppdatert:
Thomas Høgebøl forlater McCann.

Thomas Høgebøl forlater McCann Worldgroup etter drøyt 13 år i selskapet.

- Jeg har sagt opp, men vil fortsette som styreformann i en overgangsperiode, sier Høgebøl til NA24 Propaganda.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Høgebøl opplyser til NA24 Propaganada at det ikke ligger noen dramatikk i at han går av egen fri vilje, men at han har vært i forhandlinger i McCann.

- Jeg har hatt ett fantastisk forhold til Gustavo Martinez hele veien. Men det er noe med at når man har vært i ett selskap i 13,5 år så er det på tide å slippe til andre, sier han til NA24 Propaganda.

Hva skjer nå fremover?

- Jeg har to muligheter, det ene er å fortsette i kommunikasjonsbransjen og det andre er en helt annen bransje, sier Høgebøl.

Jens Bonesmo erstatter Thomas Høgebøl som leder av McCann Worldgroup Norge.

Jens Bonesmo tar over
Med over 20 år erfaring fra design, kommunikasjon og branding har Jens Bonesmo industrierfaring fra Varner gruppen hvor han blant annet hadde ansvaret for in-house byrået Sprint, før han etter 8 år gikk over til Leo Burnett. Til McCann Worldgroup kom han i 2003, hvor han startet som rådgiver i McCann, for så å ta over som leder av Scandinavian Design Group i 2004.

- Vi er veldig glade for at Jens takket ja til å ta denne rollen, sier President i McCann Worldgroup Europe, Gustavo Martinez i meldingen.

- Jens har bevist gjennom sin jobb som Managing Director i Scandinavian Design Group at han evner å bygge en prestasjonskultur som leverer jevnt gode resultater kreativt og økonomisk over flere år. Han kjenner McCann systemet, organisasjonen, ansatte og kundene forsetter Martinez.

- Aldri kjedelig
- Jeg er takknemlig for å ha blitt tilbudt jobben, og gleder meg til å begynne. I vår bransje er det aldri kjedelig og aldri stillstand. Vi må jobbe hardt og forbedre oss hver dag, da blir det moro å være med på laget, for ansatte og ikke minst for kundene våre, sier Jens Bonesmo i meldingen.

Høgebøl har løftet selskapet
Høgebøl har gjennom mange år markert seg som en sentral person i media- og kommunikasjonsbransjen. Han ledet innledningsvis JBR McCann Reklamebyrå og tok senere over ledelsen av McCann Worldgroup i april 2003. I løpet av disse årene har byråinntekten økt fra 127 millioner norske kroner til knappe 270 millioner norske kroner i 2011. McCann Worldgroup har i løpet av samme periode gått fra å være et selskap som tapte penger, til å etablere seg som det største og ett av de mest lønnsomme kommunikasjonskonsernene i bransjen. Dette er gjort primært gjennom organisk vekst, men også gjennom oppkjøp.

Etter å ha kjøpt digitalbyrået MediaFront i 2010, og etablert ekspressmiljøet EXP i 2011 så består konsernet i dag av i alt 5 selskaper med reklamebyrået McCann, mediebyrået IUM og design- og innovasjonsbyrået Scandinavian Design Group som de øvrige enhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere