- Jeg holdt meg for nesen

- Det var ikke med lett hjerte vi bestemte oss for å redde de fra kollaps, sier USAs sentralbanksjef.

27.07.09 12:51

USAs sentralbanksjef Ben S. Bernanke møtte i helgen, som en av de første sentralbanksjefene i amerikansk historie, til et TV-sendt folkemøte i Kansas. Og den mektige sentralbanksjefen ble pepret med spørsmål, melder CNBC.

NA24 - din næringslivsavis

Bernanke forklarte at da myndighetene - i et forsøk på å unngå en fullstendig økonomisk kollaps - i fjor høst bestemte seg for å gå til det skritt å benytte skattebetalernes penger til enorme redningspakker for å redde flere finanskonsern, som forskringsgiganten AIG, var det ikke med lett hjerte.

- Ingenting har gjort meg mer frustrert og mer forbannet enn å måtte gå inn i selskaper som hadde tatt helt ville veddemål, sa sentralbanksjefen, men la til at dersom de ikke hadde gjort det ville det ha fått enorme konsekvenser i økonomien.

- Jeg måtte holde meg for nesen, og jeg var like frustrert som det dere er, sa Bernanke til forsamlingen.

TV-opptakene av folkemøtet skal sendes i flere episoder i USA, og Bernankes deltagelse er en del av en større kampanje fra den amerikanske sentralbanksjefen om å nå ut til å mannen i gata i USA. I mars ga Bernanke et høyst sjeldent tv-intervju til nyhetskanalen CBC og programmet «60 Minutes».

Hans innsats for å forklare den amerikanske sentralbankens handlinger for å få økonomien i USA på beina kommer også i det det nærmer seg slutten av hans første periode som sentralbanksjef ebber ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.