NA24.no

- Jeg kan gå av med pensjon i høst ...

Kristin Halvorsen varsler ny vurdering av bemanningskravene i norske barnehager
Kristin Halvorsen varsler ny vurdering av bemanningskravene i norske barnehager Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- SV og jeg klarte til slutt å avskaffe ordningen, men ikke tidsnok til at jeg ikke omfattes sjøl!

Tidligere SV-leder og kunnskapsminister Kristin Halvorsen skriver på sin Facebook-side torsdag at:

«Jeg er fornærmet ...»
«Min rådgiver Katrine ler rått når hun opplyser at jeg kan gå av med pensjon i høst! Skjebnens ironi; SV og jeg klarte til slutt å avskaffe ordningen, men ikke tidsnok til at jeg ikke omfattes sjøl! Ta det med ro. Ikke aktuelt. Jeg er fornærmet ;-(»

Full stortingspensjon etter gammel ordning utgjør 66 prosent av pensjonsgrunnlaget - som er gjeldende lønn for stortingsrepresentanter - i skrivende stund 836.579 kroner.

Du kan lese mer om lønn og andre godtgjørelser her.

53 år gamle Halvorsen er straks arbeidssøkende, da hun og SV ikke får fornyet tillit i regjering - og hun har gitt seg på Stortinget.

Skapte mye furore
«Gullpensjonen» skapte mye furore, og førte til flere rettsrunder og domfellelser. Stortingspensjonen omgjort med virkning fra 1. desember 2012.

Du kan lese mer om reglene her!

Kristin Halvorsen (SV) uttalte i 2000, fra Stortingets talerstol, at de folkevalgtes pensjonsordning ikke tålte dagens lys. Høyres Per-Kristian Foss og tidligere Frp-formann Carl I. Hagen var sterkt uenige, noe Halvorsen til VG omtalte som «veldig pinlig, særlig for disse to».

Med et nødskrik
Kristin Halvorsen er ikke alene om å sikre seg denne gullkantede avtalen.

De gjør også hennes partikollega Inga Marte Thorkildsen som nå mister jobben som barne-, inkluderings- og likestillingsminister, samt stortingsplassen for Vestfold. I siste liten klarte å nå full opptjeningstid i den gullkantede gamle stortingspensjonsordningen.

Les også: Tapte plassen, men fikk full gullpensjon med et nødskrik

Thorkildsen kom inn på Stortinget som 25-åring i 2001, og har nettopp nådd full opptjeningstid på 12 år i den gamle og mer lukrative ordningen.

Full stortingspensjon etter gammel ordning utgjør 66 prosent av pensjonsgrunnlaget - som er gjeldende lønn for stortingsrepresentanter - i skrivende stund 836.579 kroner.

Det betyr at Thorkildsen kan se frem til en årlig pensjon på 552.142 kroner, eller 46.012 kroner månedlig fra 65 års alder og livet ut. Beløpet blir høyere siden SV-politikeren har sittet som statsråd i halvannet år - noe som øker pensjonsgrunnlaget. I tillegg kommer et barnetillegg som i utgangspunktet er et tillegg på 10 prosent.

Det betyr at den månedlige utbetalingen for Thorkildsens sannsynligvis bikke over 50.000 kroner måneden.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere