*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg kjenner mange og har et godt nettverk.

Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

Nå skal Kjell-Ola Kleiven arrangere veldedig hagefest på Tjuvholmen.

29.06.13 21:46

Det er Nettavisen-blogger og RIG-direktør Kjell-Ola Kleiven som er initiativtaker til veldedig hagefest på Tjuvholmen.

Han forteller at han har brukt hele livet på å tjene penger til seg selv. Nå er det tide å bruke penger på noen andre.

- Jeg kjenner mange og har et godt nettverk. Selv liker jeg veldig godt Tjuvholmen, men det forbindes med selvopptatte folk. Det mener jeg det ikke er, sier Kleiven til Nettavisen NA24.

Nå vil han vise nabolagets sanne ansikt gjennom et samarbeid med Plan Norge og deres kampanje «Because I’m a girl».

Overveldede respons
Veldedighetsarrangementet vil ta plass 22 august. Kleiven startet en Facebook-gruppe i anledning arrangementet, for å sjekke interessen i nabolaget. Dette skal ha gått over all forventning.

- I løpet av et par dager var det hele 300 mennesker som ville være med. Nabolaget på Tjuvholmen ønsker å være med for en god sak, sier Kleiven.

Det er mange som har vist interesse for arrangementet. Alt fra reklamebyråer, kunstnere, musikere, restauranter og finansfolk har tilbudt seg å bidra.

- Det begynte som en liten greie, men så har det blitt kjempestort. Blant annet en av de største bankene i Norge kontaktet meg og lurte på hvorfor de ikke var invitert. De ønsket å bidra, sier Kleiven.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt

For å delta på arrangementet må du først og fremst motta en invitasjon i starten av juli. Hele 150 stykker vil motta invitasjon og stå på gjestelisten. For dem som ønsker å være med følger det et donasjonskrav på må minst 900 kroner som skal gå direkte til Plan Norge sin bankkonto. Slik skal det være 100 prosent sikkert at pengene går til Plan Norge.

Gjestelisten er tredelt. En del er folket i bygget, en annen del er Plan Norge og sponsorer, og en tredje del er kjendiser som er venner av Kleiven og som er engasjert.

- Tjuvholmen som bydel tiltrekker seg alle samfunnslag og dette vil også gjenspeiles i gjestelisten, sier Kleiven.

Hemmelig gjesteliste
Blant navn på listen er Sverre Goldenheim, Vegard Olsen, Jennifer Moi, Solmaz Refling, Elisabeth Carew, Trudy Wiengand og Bertrand Besigye.

Gjestelisten er foreløpig hemmelig, men Nettavisen NA24 har fått vite at mange kjente navn vil komme til arrangementet.

- Mange bedrifter ønsker å sponse oss. Hele nabolaget stiller opp, musikere vil synge, produsenter av klær ønsker å gi bort klær og det vil til og med aksjoneres bort et dikt. Du kan by på et dikt, så kommer Aschehoug poeten Bertrand Besigye hjem og leser diktet for deg og kjæresten.

I tillegg til donasjonskravet vil det arrangeres auksjoner i løpet av kvelden. Flere kjente kunstnere, blant annet billedkunstner Trudy Wiegand og skulptør og billedkunster Kari Lena Bråten Lindbæk , har donert kunst som skal auksjoneres bort. Han understreker at disse selv har tatt kontakt fordi de liker ideen og ikke minst formålet.

Kleiven forteller at alle som deltar og har stilt opp til å avholde arrangementet gjør dette gratis. Til og med maten som serveres skal være sponset.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Behzad Ranjbar

- Ikke vanlig i Norge
- Dette er ikke så vanlig i Norge. Denne type veldedighetsarrangementer er kanskje mer amerikansk. Folk ser på det som en mulighet til å bidra. Jeg har kanskje rullet i gang en stor dugnad, sier Kleiven.

I Amerika er det svært vanlig å holde fester eller arrangementer hvor man auksjonerer på ting. Pengene går til veldedige organisasjoner, slik som Kleiven gjør med hagefesten på Tjuvholmen.

For noen år siden prøvde tidligere Playboy-modell, Ingeborg Sørensen, seg med et Valentino Ball på Grand Hotell i Oslo. Ballets auksjon gikk til inntekt for eldre. Men dette veldedighetsarrangement ble slaktet da gjestene skal ha drukket dyr vin og rikmannsfolk.

Kleiven har derimot invitert alle i nabolaget på Tjuvholmen og kjendiser. Nå tror han dette kan bli en trend.

- Vi i Norge befinner oss på toppen av Maslows behovspyramide. Det å da gjøre noe for andre tror jeg flere ønsker å gjøre. Nå du har gjort det du vil med jobb og lignende er det greit å kunne hjelpe andre. Jeg tror det er et sunnhetstegn at man ser det er på tide å gjøre noe, sier Kleiven.

Han påpeker sitt nettverk som sin fordel til å samle inn penger, altså ved at han klarer å samle mange. Andre kan kanskje ha andre fordeler.

- Det kan godt hende det kan bidra til å skape en trend også, hvis det blir en suksess. Jeg kan se på andelen mennesker som brenner for å gjøre noe at dette er populært. Jeg tror det er et sunnhetstegn for Norge, sier Kleiven.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.