NA24.no

- Jeg kunne gjort ting annerledes

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Tross India-smell, er Baksaas fornøyd med sine investeringer.

FORNEBU (NA24): Telenor la onsdag fra resultatet fra fjerde kvartal, som er sterkt påvirket av India-smellen som kom fram forrige uke.

Selskapet måtte foreta milliardnedskrivninger at etter at indiske myndigheter fratok Telenor 2G-lisensen.

Les mer: Telenor kan tape 14,4 milliarder

Det førte til en endring i negativ retning på fire milliarder kroner fra fjerde kvartal i 2010, og et negativt resultat etter skatt på 1,937 milliarder kroner.

- Gjort god jobb
India er ikke det eneste landet der Telenor har opplevd problemer. Blant annet er Thailand, Bangladesh og Russland steder der Telenors inntog har skapt reaksjoner.

Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, mener likevel at Telenor har gjort en god jobb med sine utenlandsinvesteringer.

- Der vi står i dag, har vi gjort et fabelaktig godt arbeid. Det er vår industrielle kraft som har gjort dette mulig, sier Baksaas til NA24.

- Vi har konsentrert oss om å være i land der vi over tid kan etablere en investeringsposisjon, der mange kanskje ikke trodde det var mulig. Da blir det mye oppmerksomhet, legger han til.

Han innrømmer imidlertid at ting kunne vært gjort annerledes.

- Ja, man kunne gjort ting annerledes, men vi har også gjort mye bra. Vi har gjort risikovurderinger, og våre investorer har hatt ti prosent avkastning siden 2002. Det er god avkastning, sier Telenor-sjefen.

Blir mer på auksjon
Situasjonen i India er ikke avklart.

Telenor håper å sikre seg lisenser, og vil mest sannsynlig være med på en auksjon av disse hvis det blir aktuelt.

- Man må legge til flere faktorer i en slik avgjørelse. Men totalt sett tilsier alt at etablerte selskaper har større betalingsevne enn nykommere. Så får man se hvor langt man er villig til å strekke seg, sier Jon Fredrik Baksaas.

Les også: Her er Telenors India-smell

Til tross for det negative resultatet, er det andre faktorer som gjør at Telenor sier seg meget fornøyde med kapitaltallene.

- Vi leverer en tallrekke for 2011 som viser en sterk vekst. Vi har også en god balanse og en god kontantstrøm - som gjør at vi kan gå til generalforsamlingen og be om fem kroner per aksje til utbytte, noe som er et svært høyt tall, uttaler konsernsjefen til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere