NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%

- Jeg skal ikke bli pensjonist

Sist oppdatert:
Jan Petter Sissener avviser at bonus har vært grunnen til jobbbytte. Les hva han vil nå.

Onsdag kom meldingen om at meglernestor Jan Petter Sissener sier opp sin jobb som global aksjesjef i den islandske storbanken Kaupthing. Han ble ansatt som sjef i det ambisiøse meglerhusets aksjedel i 2005, men nå takker han for seg.

NA24 – din næringslivsavis

Men han avviser bestemt at han nå skal tre inn i pensjonistenes rekker.

- Jeg skal garantert ikke bli pensjonist nå, sier Sissener til NA24.

Bonus ikke tema
Da det ble kjent at Sissener hoppet av Kaupthing-toget onsdag var det flere som tenkte at dette hang sammen med bonuser. Men dette avviser meglernestoren på det sterkeste,

- Dette har overhodet ingen ting med min bonus å gjøre, det har ennå ikke vært tema for noen diskusjon, sier Sissener til NA24. Men han vil heller ikke utdype hvorfor han nå forlater meglerhuset som har blitt toneangivende i det norske markedet.

- Det har jeg ikke så lyst til å kommentere. Har mange dyktige medarbeidere som jeg har brakt inn her. Jeg vil ikke uttrykke noe som vil gjøre det vanskelig for dem, sier Sissener.

Roser Sissener
Toppsjef i den islandske banken, Hreidar Már Sigurdsson, roser i en pressemelding Sisseners innsats for meglerhuset.

- Jeg gratulerer Inger Lise Egeland og Mark Carey for deres forfremmelser, og jeg er sikker på at de, med deres erfaring og kompetanse, er de rette personene til å drive Kaupthing Norge videre. Jan Petter Sissener har hatt en viktig rolle i arbeidet med å gjøre Kaupthing Norge til en fullverdig bank. Den siste tiden har Jan Petter fokusert på å styrke våre forretninger innen Global Equity. Jeg vil takke han for hans bidrag og ønsker ham alt det beste i fremtiden, sier Hreidar Már Sigurdsson, CEO i Kaupthing Bank.

Ferie
Men det er ikke til å stikke under en stol at den kraftige ekspansjonen som Kaupthing har hatt de siste årene ikke er like lett å virdereføre. Det er uro i finansmarkedene og de aggressive islandske bankene, med meget store ambisjoner, har ikke vært spart for uroen.

Sissener har ingen ny jobb å gå til, og når NA24 spør om hva han vil gjøre nå svarer han:

- Sove og ha ferie og få kroppen tilbake. Det er viktig av og til det også, sier Sissener til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere