NA24.no

- Jeg slutter med sorg

Sist oppdatert:
Cecilie Ditlev-Simonsen får med seg 2,5 millioner ut døren i Hydro.

- Jeg har hatt fem fantastiske år i Hydro der jeg har fått lov til å bidra til store endringsprosesser og lært mye. Det er med sorg jeg slutter, sier Cecilie Ditlev-Simonsen til NA24 etter at det onsdag ble kjent at hun trekker seg fra sin stilling som kommunikasjonsdirektør i Norsk Hydro.

NA24 - din næringslivsavis

Etter en oppsigelsestid på 6 måneder, vil hun få en lønnsgarantiperiode på 11 måneder med fradrag for annen skattepliktig inntekt og godtgjørelse.

Totalt får hun med seg 2,5 millioner kroner ut døren.

- Vi skilles som venner
Styreleder Elisabeth Grieg uttaler at hun er glad for at partene har funnet frem til en løsning. Hun har på vegne av Hydro inngått avtalen med Ditlev-Simonsen, som er fritatt for arbeidsplikt, men vil stå til disposisjon for selskapet i rimelig omfang.

- Vi skilles som venner, noe som er viktig for meg og Hydro. Nå må jeg finne meg noe annet spennende, sier Ditlev-Simonsen.

Krevde henne sparket
LO-forbundet Industri Energi krevde Ditlev-Simonsens avgang som kommunikasjonsdirektør etter at det ble kjent at hun hadde skjult en konto i Sveits i årevis. Til NA24 sier hun at det ble vanskelig å fortsette i Hydro slik situasjonen etterhvert ble.

- Det var i alle fall vanskelig, og så vidt vanskelig at dette var den mest fornuftige konklusjonen, sier den avtroppende kommunikasjonsdirektøren til NA24.

Det var oppgjøret med eksmannen som førte til krisen som gjør at Ditlev-Simonsen nå må forlate toppjobben i Hydro, og da hadde Hydro nettopp vært gjennom den skjellsettende opsjonssaken.

Trygg på ny jobb
- Hva skal du gjøre nå da?

- Jeg har jobbet med journalistikk, politikk og kommunikasjon de siste 20 årene. Jeg føler meg trygg på at jeg har en kompetanse som kan komme til nytte i en eller annen bedrift eller organisasjon. De siste ukers erfaringer har jeg også lært mye av, sier Ditlev-Simonsen til NA24.

Reiten ville ikke forhandle
Eivind Reiten overlot til fungerende styreleder Elisabeth Grieg å fremforhandle avtalen med Ditlev-Simonsen.

- Da denne dialogen ble innledet ba konsernsjef Eivind Reiten fungerende styreleder Elisabeth Grieg om å forestå forhandlingene. Dette gjorde han i lys av at dette var en veldig spesiell situasjon og for å være sikker på at det ikke ble stilt spørsmål om at Ditlev-Simonsen ble behandlet på samme måte som enhver annen i Hydro ville blitt i samme situasjon, sier fungerende kommunikasjonssjef Inger Setov til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere