*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg sutrer ikke

Stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland (Ap) avviser at oppgjøret med partiledelsen bare er sutring.

11.04.07 21:51

Klungland føler seg frosset ut og oversett. Han blir ganske enkelt ikke tatt på alvor, sa han til VG tirsdag.

Derfor tar han ikke gjenvalg i 2009.

- Jeg mener at det er mange konkrete saker som kan vises til, men hvis jeg først skal si det kort og fort, så er det at jeg ikke blir tatt med på råd til ting som skjer i Vest-Agder. Det reiser statsråder ned, og at en ikke får beskjed om det, at det blir tatt opp politiske saker i Vest-Agder og at en ikke blir orientert om det, sa Klungland på Tabloid på TV 2 onsdag kveld.

Se innslaget på Tabloid

- Det gjelder flere

Stortingsrepresentanten sa at han nå sitter på Stortinget og har en rolle der han sitter i finanaskomiteen uten å ha noe ansvar for noen konkrete saker, uten at det er næringspolitikk som er hans område.

- Er dette noe som gjelder deg spesielt?

- Nei, dette er noe som gjelder flere i gruppa, og jeg har fått mange innspill på at de er glad for at jeg tar det opp. Og grunnen til at jeg er i den situasjonen at jeg gjør det, er jo at jeg har bestemt meg for at jeg ikke vil mer. Det har jeg bestemt meg for fordi at jeg er ikke villig til å gå gjennom fire år til i den situasjonen jeg risikerer å få også etter neste valg, sier Klungland.

- Men du er sikker på at dette ikke er sutring fra din side?

- Det kan godt være at noen oppfatter det som det, men min hensikt med å gjøre dette nå er at Arbeiderpartiet er nødt til å få en helt annen dialog mellom Stortingsgruppa og regjeringen og partiledelsen, sa Ap-politikeren.

- Det er for stor avstand?

- Ja, det er for stor avstand i forhold til stortingsrepresentantene. For jeg vet at dette gjelder flere enn meg, sa Klungland.

- Kunne valgt alle fra Oslo

Han påpekte at ting har blitt verre først i denne stortingsperioden.

- Denne situasjonen er først og fremst oppstått etter valget i 2005. De to periodene før det hadde jeg veldig interessante oppgaver, men det har vært fraværende i denne perioden. Jeg kan ikke forklarer hvorfor det har blitt sånn, men jeg tror det har sammenheng med at mye av politikken blir utført i regjeringen, sa Klungland på Tabloid.

Klungland mente det nærmest er bortkastet å velge representanter fra ulike steder i landet.

- Jeg mener at man likegodt kunne valgt alle fra Oslo, og sluppet diettpenger og forskjellig. For jeg mener faktisk at jeg ikke har fått gjennomslag for de sakene jeg har frembrakt, sa han.

- Hva synes du om partikulturen?

- Jeg synes det ikke er bra, sa Klungland.

- Dette er sutring
Dagsavisen-redaktør Arne Strand, som også var med på debatten, kan ikke huske en lignende sak.

- Dette er veldig uvanlig. Jeg kan ikke huske lignende på mange år, sa Strand på Tabloid onsdag kveld.

- Det har litt karakter av sutring, at han ikke har fått gjennom saker han har stått for. Det ligger helt klart et element av skuffelse her, men at han har fått en dårligere behandling enn andre i gruppa er nytt for meg, sa Strand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.