*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg synes det er magisk og nesten som et romfartøy

Foto: (www.toellefsen.com)

Nå går TV 2 i rødt.

28.09.12 09:23

TV 2 melder at de mandag 1. oktober kl. 21.00 lanserer sitt flunkende nye studio i Bergen.

- Dette er det største løftet på Nyhetene noen sinne, sier Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther, i meldingen.

Det nye studioet er spekket med det aller siste og beste av teknologi. Nyhetsankerne får helt andre muligheter i nyhetsformidlingen. I tillegg går Nyhetene over fra å være grønne til å bli rød. All grafikk og grafiske løsninger er nye, også vignetten og vignettmusikken.

- Dette er det største løftet vi har gjort på nyhetene gjennom 20 år. Studio fremstår som et av Europas beste med de mulighetene vi nå har, sier Årsæther.

Ferske seertall på TV 2 nyhetene viser og at det har vært en fantastisk økning så langt i høst.

- Jeg tror den trenden vil fortsette og forsterkes ytterligere med nytt studio, sier Årsæther.

- Jeg synes det er magisk og nesten som et romfartøy, det lukter ny bil og Rolls-Royce, sier nyhetsanker Arill Riise til TV 2.

Prislappen er på 26 millioner for det første av to nye studioer nå ferdig hos TV 2 i Bergen. 15. oktober er etter planen et tilsvarende studio klart i Oslo, ifølge TV 2.

Det bergensbaserte firmaet Vizrt har utviklet grafikk og grafiske løsninger, BDA i England har designet studio, britiske Scena har konstruert og bygget, Danmon Systems har levert teknikken alt i tett samarbeid med TV 2 nyhetene. For nyhetsproduksjonen vil det være enkle grep for å forandre uttrykk, og å kunne bruke visuelle hjelpemidler i fremstillingen av saker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.