- Jeg trekker meg nå

Revisor både slakter og trekker seg fra eiendomsselskap.

04.02.09 17:56

- Når det gjelder regnskapet har jeg absolutt ingen kommentar, sier eier og styremedlem Øystein Fredrik Von Krogh i eiendomsselskapet Flooors Holding til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet er meldt oppløst, men revisor anbefaler ikke at regnskapet godkjennes. Revisor trekker seg også fra oppdraget onsdag.

- Fratrer nå
«Vi mener regnskapet, slik det foreligger, ikke bør fastsettes som selskapets årsregnskap for 2007», står det å lese i revisor Jan Gudevold i revisorselskapet Veel Karlsen & Co.

Han har vært revisor for selskapet siden februar 2005.

- Ja, jeg fratrer som revisor for dette selskapet i dag og sender brevet om det nå, sier Gudevold til NA24, og legger på røret.

«Styret mener det vedlagte regnskapet for 2007 gir en rettvisende oversikt over utviklingen i selskapet, for resultatregnskapet – og selskapets stilling ved årsskifte», heter det i styreberetningen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Gjeldstynget
Den kortsiktige gjelden er bokført til 20,2 millioner kroner og har eierinteresser i åtte selskaper. (Se egen boks).

Datterselskapet Flooors Capital gikk konkurs i juli i fjor, og Flooors Holding tar et tap på 6 millioner kroner der. Revisor mener balanseføringen av datterselskapene er urimelig.

«Vi mener at investeringer i datterselskaper og lån til foretak i samme konsern som er balanseført med henholdsvis 1.732.390 og 19.949.387 er vesentlig overvurdert. Etter vår mening burde postene ha vært nedskrevet med henholdsvis 1.600.000 og kr 15.200.000. Dette ville ha medført at regnskapet ville ha vist en betydelig negativ egenkapital», skriver revisoren i sin beretning.

Saftig bot
Carlsen og Von Krogh eier halvparten av Flooors Holding hver . Duoen kjøpte også en egen båt til selskapet for 622.000 kroner. Den er bokført til kroner null i regnskapet, som ankom Brønnøysundregistrene 1. februar.

Siste frist for innlevering av regnskapet for 2007 var 1. september i fjor. Det er fem måneder forsinket, og gir 34.400 kroner i forsinkelsesgebyr i henhold til aksjeloven. Boten heftes ved eierne privat, selv om selskapet slås konkurs.

Null inntekter
Eiendomsselskapet Flooors Holding hadde ingen inntekter i 2007, mot knappe ni millioner kroner i 2006.

Driftsresultatet ble minus syv millioner kroner samme år, som er betydelig forverret siden året før da Krogh & Co. leverte 8,2 millioner kroner i pluss.

Årsresultatet i 2006 var på 9,6 millioner kroner, men ifølge tallene i siste regnskap som kom denne uken er dette snudd til minus 8,1 millioner kroner. Alt overføres til udekket tap. Egenkapitalen før tap er bokført til 3 millioner etter at tapet er dekket, selv om revisor mener dette er helt feil.

Styreleder Thomas Brager Carlsen har ikke vært tilgjengelig for å kommentere saken og har ikke svart på NA24s henvendelser.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag