*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg var en villmann

Idar Vollvik letter på sløret.

12.09.08 10:21

Det varte ikke lenge før Idar Vollvik fikk seg en jobb. Nå skal han gi ut bok sammen med Trond Albert Skjelbred og Trond Blindheim.

NA24 - din næringslivsavis

Boken, som har fått navnet Idar Vollvik om PR, kommer ut på Cappelen Akademisk Forlag i oktober. Det får NA24 bekreftet hos forlaget.

Vollvik selv vil ikke si noe mer om boken ennå, men Trond Blindheim forteller at boken blir en gjennomgang av hvordan Vollvik vokste fra å være en gutt fra et lite sted i Trøndelag til å bli Norges mest beundrede næringslivsleder, og hva dette har gjort med Vollvik.

- Utgangspunktet for boken var at jeg og Skjelbred dro ned til Marbella, to år etter at Vollvik gav seg som Chess-sjef, med et uferdig manus om hva som var skjeddd med Vollvik fra han startet og til han solgte bedriften, sier Blindheim til NA24.

Fra fire mill til 2,4 mrd
Vollvik kjøpte Chess i 2002 for fire millioner, og solgte bedriften to år og åtte måneder etterpå for 2,4 milliarder kroner.

- I boken gir Vollvik sine refleksjoner og ettertanker om hva som skjedde og hvordan han opplevde hele prosessen, sier Blindheim.

- Han sier i boken at han var Chess' personlige talsmann og villmann. Noen ganger hadde han journalister på telefonen fire til fem ganger i timen, og han mener selv at hvis han skulle være norgesmester i noe måtte det være tilgjengelighet på mobiltelefonen, forteller Blindheim.

Brukte mediene
- Jeg forstår godt hvorfor journalistene snakket med ham og likte ham. Han fremstår som en naiv, folkelig og enkel sjel som er veldig opptatt av å få andre til å føle seg vel og gjerne deler med andre, sier Blindheim.

- Det har vært litt av nøkkelen til Vollvik - åpenheten hans. Han hadde en gang en journalist i Bergen på tråden, som ville vite om Chess' problemer i Sverige. I stedet for å ikke gi kommentarer eller nekte å svare sa han at journalisten skulle ringe igjen dagen etter klokken ni. Dermed hadde Vollvik natten på seg til å sette seg inn i hva som var galt og hvordan han skulle håndtere dette.

Blindheim har i løpet av det siste året tilbragt mye tid sammen med Vollvik i Marbella, og bruker giganthuset på 2450 kvadratmeter for å illustrere oppmerksomheten Vollvik har fått i løpet av de siste årene.

Kunne tapetsert huset
- Vollvik fortalte selv at han kunne tapetsert både innsiden og utsiden av huset med medieoppslag fra Norge. Men han forteller samtidig at ingen av utspillene var for moro skyld, alle utspillene hadde et formål: Å tjene penger.

Imidlertid har ikke alt gått som Vollvik hadde planlagt.

- Til å begynne med var det viktig for Vollvik å ha regien på det som skjedde i mediene. Men etterhvert var det mediene som tok regi over Vollvik, og en stund var det slik at Vollvik mente at dersom det ikke hadde stått i media - ja, da hadde det ikke skjedd.

Bakrusen
Ifølge Blindheim har Vollvik vært bevisst på at han må være åpen også på veien ned.

- I boken sier han at :Når jeg har tatt folk med på festen, må jeg også ta dem med på bakrusen, forteller Blindheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag