*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg vil nå et litt annet publikum enn bare de som orker å lese lange tekster

PODCAST: I podcastene vil Nettavisen-blogger Gunnar Tjomlid både løfte frem gamle bloggposter, og ha samtaler med forskjellige mennesker. Foto: Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)

- Det skal ikke være en typisk «skeptikerpodcast».

16.03.15 21:52

Nettavisen-blogger Gunnar Tjomlid har i flere år både provosert og begeistret med sine blogginnlegg om vitenskap og kritisk tenkning. Han har blant annet kommet med krass kritikk av påstander fra den norske alternativbevegelsen, og kom i 2013 ut med boken «Placebodefekten», en bok som gjorde ham til en rikssynser når det gjelder alternativ medisin.

Nå har mannen bak bloggen Saksynt også begynt å legge ut blogginnlegg som podcast.

- Grunnen til at jeg har begynt å spille inn podcaster er flere. Det ene er at jeg ønsker å nå ut til et litt annet publikum enn bare de som liker eller orker å lese lange tekster. En podcast er mindre forpliktende, du kan lytte mens du gjør andre ting, mens en bloggpost krever ar du fokuserer på teksten, og kun den, sier Tjomlid.

Les også: Med rett til å blogge

Løfte gamle tekster

Han ønsker også å bruke podcasten til å løfte frem gamle tekster, som han mener har forsvunnet litt i hans etter hvert fyldige bloggarkiv.

- Jeg har også jobbet mye med lyd og musikk tidligere, så det å jobbe med innspilling og redigering er veldig moro. Kombinasjonen av det tekniske og gleden av å få møte og prate med spennende mennesker med interessante historier, er veldig givende, sier Tjomlid.

- Ingen typisk «skeptikerpodcast»

Podcastene vil bestå av episoder hvor Tjomlid leser inn både gamle og nye bloggposter, men han vil også ha samtaler med forskjellige personer. Blant annet med folk innen musikk, medisin, journalistikk og stand up.

- Men det skal ikke være en typisk «skeptikerpodcast». Lytterne får møte ei som lager nerdete smykker som hun selger til hele verden, de får høre om livet til en flyvertinne, om det å jobbe med ebolasyke mennesker i Vest-Afrika og vi får møte en kvinne som mistet sin kjæreste for et år siden, og hennes vei tilbake til hverdagen gjennom det å skriv, forklarer han, og legger til at han i podcasten vil fokusere mer på det menneskelige, og temaer som vanligvis går langt utenfor det skeptikere fokuserer på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.