NA24.no

- Jens kommer med sludder og vås

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Høyre og Fremskrittspartiet ber Stoltenberg roe seg ned.

Statsminister Jens Stoltenberg gikk til frontalangrep på Høyre og Frekskrittspartiet i sin tale til landsmøtet i Norsk Tjenestemannslag (NTL) onsdag.

- I krysningen mellom Høyre og Frp ligger det en politikk som bryter med den norske modellen, og som utgjør en trussel mot den, sa Stoltenberg.

Han gikk spesielt til angrep på Frp, og det han karakteriserer som «uansvarlig pengebruk».

- Frps uansvarlige pengebruk vil bryte med dette og føre til høyere rente og høyere ledighet. Frp og Høyre utgjør et økonomisk eksperiment, sa statsministeren.

Les også: - Frp fører til høyere rente og høyere ledighet

- Nå må han roe seg ned
Uttalelsene får både Høyre og Fremskrittspartiet til reagere, og de slår tilbake mot Stoltenberg.

- Nå må Stoltenberg roe seg ned. Jeg er overbevist om at velgerne er lut lei av skremsler og politikere som bare angriper andre. Stoltenberg må huske på at Norge aldri har vært så velstyrt som da Høyre satt i regjering, og vi samarbeidet om budsjettpolitikken med Fremskrittspartiet, sier Høyres nestleder, Jan Tore Sanner, til Nettavisen.

- Dette er bare sludder og vås. Høyre har i flere tiår vær med på å utvikle det norske velferdssamfunnet, sier Sanner bestemt.

Frp-leder Siv Jensen sier hun begynner å se seg lei på at Stoltenberg bruker Frp som en skyteskive.

- Det er ingen nyhet at Stoltenberg kommer med disse utspillene. Han har attakkert Frp i årevis. Det som er spesielt med denne saken, er at han går ut med disse påstandene før han i det hele tatt har sett vårt alternative statsbudsjett, sier Jensen.

- Dette er hakk i plata
Jensen mener Stoltenberg kommer med utspillet for å unngå at Arbeiderpartiet skal få negativ oppmerksomhet.

- Dette forteller meg bare at det er hakk i plata fra Stoltenbergs side. Han resirkulerer sånne nyheter når ting ikke går hans vei. Han må gjerne skyve finanskrisa foran seg, men å bruke Frp som skyteskive har ingenting for seg, i hvert fall ikke i forhold til velgerne våre, sier hun til Nettavisen.

Hun tror ikke utspillet er skadelig for oppslutningen til Frp.

- Jeg tror velgerne har vett og forstand, og det har ingen hensikt at statsministeren kommer med slike utspill. Folk flest som følger med i politikken, ser at det går an å tenke annerledes, sier Jensen.

- Stoltenberg som truer modellen
Sanner påpeker at den rødgrønne regjeringen kom til dekket bord da de kom i regjering.

- Hans eget hofforgan Dagsavisen hadde på sin førsteside den dagen Stoltenberg overtok at de rødgrønne kommer til dekket bord. Da blir påstander om rente og arbeidsledighet, og trusler mot velferden, bare sludder, sier Sanner.

Han mener det tvert imot er Stoltenberg selv som er i ferd med å undergrave den norske modellen.

- Det som er i ferd med å undergrave den norske modellen, det er Stoltenbergs egen rødgrønne politikk, hvor man kutter i forskningen, det som skal danne grunnlaget for fremtidig vekst. Det er en regjering som bremser petroleumseventyret i nord, som skal sikre velferd og pensjoner. Det er en regjering som har stoppet moderniseringen av offentlig sektor, og hvor stadig flere milliarder går til byråkrati fremfor velferdstjenester, og en politikk som bidrar til at antall hoder i private bedrifter går ned, mens antall arbeidstakere i offentlig sektor går opp, ramser Sanner opp.

- I sum er dette en politikk som verken er bærekraftig eller bidrar til å trygge velferd over tid, fortsetter han.

- Ikke høyere rente med oss
- Så det blir ikke høyere rente og høyere arbeidsledighet med dere i regjering?

- Erfaring med Høyre i regjering, og der vi har samarbeidet med Frp, er det motsatte. Så hvorfor i all verden vil det skje? Vi fører en ansvarlig politikk, og det vet Frp også, ved å samarbeide med Høyre er det orden i budsjettet, sier Sanner.

Han avslutter med å si at han tror Stoltenberg er blitt inspirert av den amerikanske valgkampen.

- Det er åpenbart at Stoltenberg har latt seg inspirere av amerikansk valgkamp når han bruker sin taletid på å tegne skremmebilder av andre partier. Jeg tror norske velgere ikke vil ha noe av den type valgkamp, og jeg tror det er med på å forklare de rødgrønnes problem, at de er mer opptatt av å skremme med andre fremfor å bruke tiden på å bygge Norge, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere