NA24.no

- Jobber som slaver i Norge

Sist oppdatert:
- Reinspikka slaveri, sier Arbeidstilsynet om forholdene for papirløse innvandrere.

Situasjonen for flere tusen innvandrere som oppholder seg i Norge uten lovlige papirer er svært vanskelig. Svært mange presses til å jobbe svart for å overleve, skriver Aftenposten.

- Det er reinspikka slaveri! De tør ikke si fra hvis de behandles dårlig, og de er livredde for å miste jobben, sier Bengt Eriksson fra Arbeidstilsynet til avisen.

Mange arbeidsgivere utnytter situasjonen og betaler svært dårlig, enkelte ganger helt ned i 10-20 kroner timen, ifølge Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS). Også NOAS mener arbeidsforholdene ofte bærer preg av slaveri.

Organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) får daglig henvendelser av desperate mennesker som ber om hjelp. Byggebransjen, restauranter og renholdsfirmaer nevnes som typiske arbeidsgivere.

I løpet av de siste sju årene har flere enn 23 000 asylsøkere forsvunnet fra asylmottak uten å oppgi ny adresse. SEIF tror mellom 5000 og 10.000 mennesker lever i skjul i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere