NA24.no

- John føler han får for mye pepper og dritt

Sist oppdatert:
Nå går John Fredriksens ekskjæreste til angrep på Inga Marte Thorkildsen (SV).

John Fredriksens ekskjæreste gjennom fire år, Marianne Boije, hiver seg på blant kritikerne av Inga Marte Thorkildsen.

LES HER: - Inga Marte er moralsk fordervet

- Man kan jo ikke tvinge noen til å bo her, bare fordi man er rike. Hva slags argument er det, sier Boije til NA24.

- John er et varmt menneske

- John føler at han får for mye pepper og dritt. John føler det som en plikt å gi tilbake til samfunnet, fortsetter Boije.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Det er denne kommentaren til Inga Marte Thorkildsen, som provoserer Boije:

«Problemet er ikke at John Fredriksen må betale 1.000 kroner i minuttet i formuesskatt, men at noen kan bli så forbaska rike, at de ikke føler samfunnsansvar»

LES HER: - Problemet er at noen kan bli forbaska rike

- Hvorfor ønsker du å delta i denne debatten om din ekskjæreste?

- Jeg føler at det blir skrevet og sagt så mye om ham som ikke er riktig. John er et varmt og godt menneske som gir mye av seg selv. Ikke bare til sine nærmeste venner, men også til det norske samfunnet generelt. Argumentet med at Fredriksen ikke tar samfunnsansvar faller på sin egen urimelighet, sier ekskjæresten.

Betaler millioner til staten

Hun viser til Fredriksens selskaper, som betaler skatt til Norge og har flere tusen ansatte som betaler skatt, noe som igjen yter sitt bidrag til blant annet formuesskatten og boligskatt.

- Vi har også en økonologisk betydning av interesse her, da naturressurser utnyttes til inntekt for den norske stat via rigg- og boreplatform. Noen må jo sørge for å gjøre vårt gull omsettlig, sier Boije.

Boije skjemmes av at Fredriksens donasjoner til den norske stats helsevesen, blir omtalt som «lommerusk» og at «det betyr lite». Fredriksen har blant annet donert mange titalls millioner kroner til Radiumhospitalet og kreftsaken.

- Er det ikke skammelig at privatpersoner som Stein Erik Hagen og John Fredriksen må sørge for at vi får det medisinkirurgiske utstyret det norske folk trenger og fortjener, sier Boije.

Hun mener videre at staten sviker de som har vært med på å bygge opp Norge til den nasjonen vi er i dag.

- Når alt staten gjør når de blir syke er å si: «Ja takk for det, men dra gjerne til utlandet om du vil unngå kø og bli frisk», er det noe galt, sier Boije.

Hun mener at Hagen og Fredriksen betaler store skattekroner til den norske stat.

- I tillegg velger de av godhet og medmenneskelighet å donere penger og medisinsk utstyr fordi de vil gi tilbake og bidra til sitt fedreland. De er etter mitt skjønn, mer enn sitt ansvar bevisst, sier Boije.

- Jantelovmisunnelselavmålskittkastingsdebatten

Videre trekker hun frem at robotgaven fra Hagen og Fredriksen har halvert ventetiden på de aktuelle behandlinger. Hvor mange liv vil ikke det kunne spare? spør hun.

- Allikevel skal denne uendelige norske jevnlige utbrukte jantelovmisunnelselavmålskittkastingsdebatten kjøres, sier Boije.

- Hva er dette konstante behovet for å rakke ned på rike mennesker? De færreste er blitt tildelt plass i den kategorien grunnet arv og gaver, men har jobbet hardt og målbevisst for et ønske om å lykkes med noe. Hvorfor er det negativt?, sier Boije.

Hun mener enhver er sin egen lykkes smed.

- Vi har alle individuelle oppfatninger og ønsker for egen lykke og livsførsel, eller det såkalte målet med livet. Selv er ro og harmoni det viktigste for meg, men er jeg da som mindre bemidlet, automatisk mindre verd? Eller får jeg bare gå ifred for misunnelse og kritikk, fordi jeg ikke har oppnådd store økonomiske fortjenester? I hvertfall er jeg mindre interessant.

- Ellers så kunne jeg vel bare ha utvandret, som det så fint heter. Men det er visst heller ikke helt tillatt. Med mindre du er mindre bemidlet da, da er det ok, avslutter eksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere