NA24.no

- John Fredriksen er en risikofaktor

Skipsreder John Fredriksen pengebinge eser ut.
Skipsreder John Fredriksen pengebinge eser ut. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Nå får den mektige rederen nesten 250 millioner på konto.

Ship Finance, selskapet i John Fredriksen-systemet som eier en rekke skip og rigger som blant annet driftes av andre Fredriksen-selskaper, er ute med sin årsrapport.

Selskapet hadde i fjor driftsinntekter på 270,8 millioner dollar, ned fra 319,7 millioner dollar året før.

Inntjeningen per aksje ble på en dollar, mens det er et utbytte på 1,17 dollar per aksje.

Håver inn millioner
Det er gjennom det kypriotiske selskapet Hemen Holding og liberiske Farahead Investment at Fredriksen har sitt eierskap på rundt 37 prosent.

Det betyr at Fredriksen nå kan se frem til en utbetaling på pene 242 millioner kroner.

Ship Finance ble sin tid ble startet av John Fredriksens tankrederi Frontline. Siden har det blitt børsnotert i USA, og Frontline eier nå under en prosent av selskapet.

- Hemen en risiko
På risikosiden tar Ship Finance selv opp problemstillingen knyttet til sine tette bånd med John Fredriksen og hans selskapsstuktur.

- Avtalene mellom oss og tilknyttede selskaper til Hemen kan være mindre fordelaktige for oss enn avtaler som vi kunne oppnådd fra utilknyttede tredjeparter. 

Videre skriver selskapet i rapporten at selv om det har gjort sitt ytterste for å sikre seg at avtalene ble foretatt med en armlengdes avstand. Men allikevel så kan forhandlingene ha ført til priser og andre betingelser som er mindre fordelaktige for Ship Finance enn de kunne ha fått i markedet.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere