NA24.no

NRK-profil Jon Gelius tar nabofeiden til retten.
NRK-profil Jon Gelius tar nabofeiden til retten. Foto: Tommy H.S. Brakstad

- Jon Gelius fikk svigermor til å gråte

Sist oppdatert:
NRK-kjendisens bitre nabofeide tar ikke slutt.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): NRK-profil Jon Gelius har saksøkt sin nabo om hvor grensene på deres sameie skal gå. Naboen er Sølvguttene-dirigent Fredrik Otterstad, som kjøpte huset i et dødsbo i 2012. 

BAKGRUNN: Jon Gelius møter naboen i retten

En svigerdatter av den forrige naboen til Gelius, vitnet i Oslo tingrett onsdag. Hun tegnet et lite flatterende bilde av NRK-kjendisen.

Hun forteller om et hjertelig naboforhold som etter hvert utviklet seg i en helt annen retning.

– Hun ble utrolig lei seg, og hun følte seg ansvarliggjort for feil selgeren har gjort da Gelius kjøpte sin del av eiendommen. Man kan ikke gå til naboen og klandre dem for at eiendommen var skjevt fordelt. Det må man ta med forrige eier eller megler, sa vitnet. 

– Man må slutte å plage naboen sin med sånne spørsmål, fortsatte hun.

Her er partene på befaring på tomten.

– Når vi kom dit så gråt hun

Vitnet fortalte at svigermoren blant annet passet barna til Gelius.

– Dere må bare bruke hagen sånn som dere ønsker, hevdet vitnet at svigermoren skulle ha uttalt.

Det er satt av to dager til nabofeiden. Nettavisen omtalte stevningen allerede i februar.

Les: NRK-kjendis vil skilles fra naboen

– Hun hadde ikke behov for noen hekk på eiendommen, men Gelius satt opp hekk uten å ha hennes samtykke. Det forringet plenen på hennes side, sa vitnet.

Svigermoren skal ha blitt veldig fortvilet over situasjonen med Jon Gelius.

– Når vi kom dit så gråt hun, sa vitnet.

- Umenneskelig press

– Denne saken handler om å løse opp et boligsameie og skille ut en felles leid festetomt i hvert sitt gårds- og bruksnummer. Vi ønsker å eie vår egen tomt og har inngått avtale med grunneieren om å kjøpe ut vår halvpart. Uforståelig nok motsetter naboen seg dette, og prøver å gjøre krav på mer enn halve tomten til tross for at hver seksjon er kjøpt med en halvpart hver, sa Gelius til Nettavisen i februar.

NRK-kjendisen prøvde i lang tid å finne en løsning med den forrige eieren, men kom aldri i mål ettersom hun falt fra. Etter at Otterstad kjøpte dødsboet, fortsatte uenigheten.

– Derfor føler vi oss tvunget til å ta ut stevning for å få eierskap og full råderett over vårt eget tomteareal, som altså utgjør femti prosent av dagens felles festetomt.

Jon Gelius sa følgende i sin partsforklaring onsdag:

– Vi har gjentatte ganger å prøve å finne en løsning, senest i går kveld. Vi har rukket ut en hånd, og vi skal tross alt være naboer i fortsettelsen. Vi hadde håpet å unngå at denne saken skulle belaste rettssystemet.

Les mer: – Vi opplevde et umenneskelig press

Ville ha replikk, ble avvist

Svigerdatteren hevdet også at det fremgikk av dagboken til svigermoren at hun synes konflikten «var veldig trist». Feiden skal også ha påvirket nattesøvnen, ifølge vitnet.

Vitnet fortalte også at svigermoren skrev under en ny avtale, på tross av at Gelius hadde fått beskjed om å ikke å ta kontakt.

Da vitnet var ferdig ville Gelius ha en replikk, men ble avvist av dommeren. I rettspausen ønsket Gelius ikke å kommentere saken.

Pågått siden 1997

Gelius har siden 1997 prøvd å komme en til en løsning på deling av den felles tomten, men kom aldri i mål ettersom den tidligere eieren falt fra.

Fredrik Otterstad kjøpte dødsboet av arvingene i mars 2012, og da fortsatte altså uenigheten om delingen av eiendommen.

Det er delingen av den felles eiendommen som er kjernen i konflikten, og striden står altså om hvor grensen skal gå ved oppløsning av sameiet. Gelius ønsker å skille ut og kjøpe sin del.

Det hører med til historien at huset ligger skjevt fordelt på tomten, ettersom det en gang var planer å om å bygge en hovedfartsåre i veien ved huset.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere