- Jukset tok overhånd

- Det ser ut til at han har startet med litt juks, og så har det tatt helt overhånd i den siste artikkelen i tidsskriftet The Lancet, sier Jon Sudbøs advokat Erling O. Lyngtveit.

23.01.06 07:32

Etter over en uke med stillhet kommer deler av Sudbøs versjon om forskejukset nå på bordet. I mandagens Aftenposten uttaler Lyngtveit seg om hvordan hans klient har opplevd saken.

På spørsmål fra avisen om hvorfor har han jukset med data på denne måten, svarer advokaten:

- Det er vanskelig å svare på. Det er engasjement, iver, en glød for faget og et sterkt ønske om å være dyktig og å lykkes. Det ser ut til at han har startet med litt juks, og så har det tatt helt overhånd i den siste artikkelen i tidsskriftet The Lancet. Det handler om heder og ære og det å lykkes, sier Lyngtveit.

I interjuvet sier advokaten at det finnes ytterligere to artikler hvor Sudbø har fusket med data. Artiklene er publisert i The New England Journal of Medicine i april 2004, og i Journal of Clinical Oncology fra mars 2005.

The New England Journal of Medicine la fredag ut en bekymringsmelding på sine nettsider om to artikler skrevet av Jon Sudbø og medforfattere – en publisert i april 2001 og den andre publisert april 2004.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.