- Juleølkrise ikke reklametriks

Foto: (Art of taste)

Er bryggerienes tomflaske-alarm kun et knep for å selge mer øl? - Nei, dette er prekært, sier Hansa Borg-direktøren.

- Mangel på flasker til juleølet er et gammelt reklametriks fra helt tilbake til tida rett etter forbudet mot alkohol-reklame, sier en kilde til NA24.

- Det er ikke riktig, sier administrerende direktør Lars Midtgaard i Hansa Borg Bryggerier til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag kom en pressemelding som etterlyste glassflasker ute hos Kari og Ola Nordmann.

- Vi mangler glassflasker til å produsere juleøl, og glassflasker til julebrus, hevdes det.

Les saken her: Flaskemangel truer juleøl.

- Mangel på flasker til juleølet er et gammelt reklametriks fra helt tilbake til tida rett etter forbudet mot alkohol-reklame. Blant annet Hansa Borg Bryggerier hadde store annonser i Bergens Tidende der de etterlyste tomflasker en måned før jul. Det man annonserte var i virkeligheten at «nå er juleølet i butikkene», sier en kilde til NA24.

- Er det en markedsføringsgimmick?

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

- Nei, det er ikke det. Det er en reell situasjon, og ingen gimmick. Spesielt for ølflaskene er det faktisk prekært. Årsaken til dette er at vi har sett en veldig sterk økning av bokssalget i dagligvarekjedene. Dermed kjøpes det mindre glassflasker. Når forbrukerne da venter med å levere inn flaskene som står der ute, gir det mindre flasker i omløp, sier administrerende direktør Lars Midtgaard i Hansa Borg Bryggerier til NA24.

Hos dagligvarekjedene er 65 prosent av salget knyttet til boks. Mer bokssalg gjør at flaskene blir borte fra sirkulasjonen, sier bryggeribransjen.

- Hvor mye øl håper dere på å selge i år, tross flaskemangel?

- Vi har økt våre prognoser betydelig, og regner med å selge 40 prosent mer juleøl enn i fjor. Allikevel er ikke juleøl en vesentlig del av produksjonen, sier bryggeridirektøren.

Juleølsalget går av stabelen i perioden midten av november til de første ukene av januar. For Hansa Borg utgjør dette i volum 13 prosent av totalsalget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.