NA24.no


Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var til stede under Oslo Innovation Week (OIW) i høst da det norskutviklede læringsspillet Kahoot ble tildelt Oslo Innovation Award for 2016.
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var til stede under Oslo Innovation Week (OIW) i høst da det norskutviklede læringsspillet Kahoot ble tildelt Oslo Innovation Award for 2016. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Kahoot! har rundet én milliard spiller

Sist oppdatert:
Det hele startet med en norsk idé.

Læringsplattformen Kahoot! slipper mandag nyheten om at de har én milliard spillere.

- Antallet aktive brukere per måned er 40 millioner, opplyser de på messen SXSWedu (South By Southwest EDU).

Siden lanseringen i 2013, har ideen om at det skal være enkelt å lage, spille og dele quiz-baserte læringsspill - innen alle temaer, på alle språk, på hvilken som helst enhet, for alle aldre og i alle sammenhenger, bredt om seg i voldsom fart.

CEO i Kahoot!, Erik Harrell, er stolt og glad:

- Vår visjon er å gjøre læring morsomt og engasjerende for alle, på tvers av alder, geografi og kultur, både i klasserommet og utenfor. Vi ønsker å skape det beste, mest relevante, globalt tilgjengelige læringsverktøyet, og med totalt 1 milliard spillere så langt kan vi med stolthet si at vi nærmer oss dette målet. Nå satser vi videre ved å investere i utvikling. En rekke nye spill og spillformater, mobil-apper og mye annet spennende er under utvikling; både for bedrifter, merkevarer, publisister og våre eksisterende brukergrupper, sier Harrell i en pressemelding.

Kahoot! opplyser om følgende tall siden oppstarten i 2013:

· 40 millioner månedlige aktive brukere (MAUs) på plattformen så langt i 2017 (60% vekst fra samme tid i fjor), hvorav 67% av bruken er i USA.

· 110 millioner kahoots (spill) har blitt spilt på plattformen så langt. Blant disse finnes et bibliotek med over 15 millioner offentlig tilgjengelige kahoots.

· Mer enn 2 millioner K-12 lærere i USA har opprettet brukerprofil i Kahoot! og 21 millioner (mer enn en tredjedel) av amerikanske K-12 studenter bruker Kahoot! aktivt på månedlig basis.

· I Norge har mer enn 600.000 brukere registrert seg i Kahoot!, og Kahoot! har blitt spilt 2,5 millioner ganger med totalt over 16 millioner spillere siden 2013.

LES også: Kan du mer om personlig økonomi enn en femteklassing?
OG her: Barnas landsfinale skulle bli verdensrekord på Kahoot. Det ble norgesrekord isteden

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere