NA24.no

- Kan bli mye større

Sist oppdatert:
REC-toppen må gå på dagen, men får med seg millionpakke etter å ha økt omsetningen mangegangeren.

Erik Thorsen har vært REC-toppsjef i fire år. Nå takker han av etter å ha sendt omsetningen i selskapet opp åtte ganger fra utgangspunktet han startet med.

NA24 - din næringslivsavis

Med seg ut døren får han 2 årslønner, noe som vil gi en samlet sluttpakke på 6,6 millioner kroner i tillegg til pensjon.

Les også: Maktskifte i solgiganten

Det opplyser den nåværende styrelederen Tore Schiøtz til NA24. Han blir igjen erstattet av Orklas konsernsjef Dag J. Opedal etter neste generalforsamling.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Eiernes privilegium
- Det er eiernes privilegium å bekle denne stillingen. Jeg ble valgt til å ta min del av stafetten med å utvikle REC til å bli et stort selskap i denne sektoren. Jeg har tatt selskapet fra være et selskap knapt noen har hørt om til å bli en verdensledende aktør, sier Thorsen til NA24.

Han sier også at han tror selskapet er i stand til å bli to til tre ganger større i løpet av de neste årene.

- Men det har vært voksesmerter i selskapet under din ledelse?

- Med den veksten vi har hatt i fire år, der vi har økt omsetningen åtte ganger med et konsern som driver på tre kontinenter er det krevende. Man får ikke til det uten å være veldig fremoverlent og ta risiko, sier Thorsen, som sier at det har vært et veldig høyt tempo.

DISKUTÈR HER:Hva tror du skjer med REC fremover?

Sterk etterfølger
- Skal man være et toneangivende selskap, ikke bare i Norge men i verden, er det viktig at man har høy energi og mye arbeidskapasitet, sier Thorsen til NA24.

Thorsens etterfølger er Ole Enger, som har vært styreleder i REC.

- Ole har en veldig sterk industriell bakgrunn og kompetanse. Han vil bli en god leder av REC i de årene som kommer, sier Thorsen og peker på Engers sterke industrielle erfaring.

Eirik Thorsen var tidligere toppsjef i Tomra, som han fikk fra å være et lite selskap som utviklet panteløsninger til å bli en verdensledende aktør innen flaskepant.

- Nå har jeg drevet med denne type aktivitet i 23 år, gjennom Tomra og REC og som konsernsjef i 13 år. Det kan bli godt med en pause, både for kroppen og familien, sier Thorsen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere