*Nettavisen* Økonomi.

- Kan ha brutt loven

LO var livredde lekkasjer. Nå har det skjedd.

09.03.07 13:08

Rapporten om Gerd-Liv Valla skal konkludere med at hun og LO har brutt Arbiedsmiljøloven. Det sier kilder til Dagbladet.no.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Aftenposten.no får LO-lederen hard kritikk i granskingsrapporten om Yssen-saken. De henviser til kilder som har sett rapporten. Den endelige rapporten er imidlertid ikke ute enda.

Stille fra Yssen
Ingunn Yssen vil ikke si noe som helst om mobberapporten før LO gir grønt lys. Sammen med sin advokat sitter LO sin tidligere internasjonale sekreter og leser gjennom den 200 siders lange granskningsrapporten om hennes arbeidsforhold i LO.

LES MER: Tyst fra Yssen

- Må gå
Professor i ledelse ved NHH, Odd Nordhaug, sier til NA24 at hvis opplysningene til Aftenposten stemmer, er konklusjonen klar.

- Hvis dette stemmer blir dette avgjort i dag, sier han til NA24, og legger til at eneste utfall av Valla-saken er at hovedpersonen må trekke seg som leder for LO.

LES OGSÅ: Mener Valla må gå

Sprik i rapporten
Han sier videre at det kan være en viss ulikhet i rapporten fra psykologene og juristene, og at dette kan brukes av de ulike fløyene i LO.

De 15 stemmeberettigede medlemmene av sekretariatet har sittet sammen fra klokken 09.00 til klokken 12.00 for å lese gjennom rapporten som er skrevet av et utvalg ledet av advokat Jan Fougner. Rapporten er på 200 sider, og Gerd-Liv Valla og Ingunn Yssen skal i morgentimene fredag ha fått hvert sitt nummererte eksemplar.

Livredd lekkasjer
LO har vært livredde for at Yssen-rapporten skulle lekke ut. Ifølge LO-organet Fri Fagbevegelse skal alle deltakerne på LO-møtet ha fått beskjed om å gi fra seg sine mobiltelefoner.

Men dette avvises fra LOs informasjonsavdeling.

- Det har aldri vært lov å ha på mobiltelefonene i sekretariatssalen under møte, sier LO sin informasjonsansvarlige Jenny Ann Hammerø til NA24.

Alle eksemplarene av rapporten skal også være nummerert, og aktørene har fått klar beskjed om å ikke si et ord om innholdet i rapporten.

Men allerede før klokken 12.00, da Jan Fougner startet sin presentasjon av granskningen, kunne altså Aftenposten melde at kritikken mot LO-lederen var knallhard.

- Det som er viktig for oss er å sikre at rapporten tar hensyn til personvernet. Vi ønsker å behandle rapporten uten påvirkning fra media, sa Hammerø til NA24 før lekkasjene ble kjent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.