NA24.no

- Kan ikke huske at noe har blitt solgt for så mye

Denne leiligheten, på Grünerløkka i Oslo, er solgt for 77.500 kroner kvadratmeteren.
Denne leiligheten, på Grünerløkka i Oslo, er solgt for 77.500 kroner kvadratmeteren. (Eie eiendomsmegling)
Sist oppdatert:
- Om det er salgsrekord vet jeg ikke, sier megleren av denne østkantleiligheten.

Det kan gå hett for seg på boligmarkedet i Oslo om dagen.

Denne uken ble en 40 kvadratmeter stor leilighet, på Grünerløkka i Oslo, solgt for 3,1 millioner kroner.

Dette gir en kvadratmeterpris på svimlende 77.500 kroner - ikke verst for en leilighet på hovedstadens østkant.

- Om det er salgsrekord vet jeg ikke, men at det er veldig høyt er det liten tvil om. Kan ikke huske at noe har blitt solgt for så høy kvadratmeterpris før, sier Knut Rickoff Christensen, eiendomsmegler ved Eie Fagerborg, til Nettavisen NA24.

Han er kollega til Thomas Koren, eiendomsmegleren som står ansvarlig for leiligheten på Grünerløkka.

- Spesielt

I utgangspunktet var leiligheten lagt ut med en prisantydning pålydende 2,59 millioner kroner, men endte altså 510.000 kroner over dette.

Salgsprisen har også vagt oppsikt blant konkurrerende meglerforetak som skal ha sendt gratulasjonshilsener til Eie-kontoret.

- Det er også spesielt at en konkurrent sender skryt til selgeren, Thomas Koren på Eie Majorstuen for bra gjennomført salg. Det er sjeldent, men svært hyggelig, sier Rickoff Christensen.

- Overrasker meg

Den omtalte leiligheten inneholder entré, bad, soverom, kjøkken og stue med peisovn, samt sydvendt balkong.

Den er totalrenovert i 2013/14, og Rickoff Christiensen mener at nettopp dette var en av de største bidragsyterne til at kvadratmeterprisen endte så høyt.

- Boligen befinner seg i en prisklasse mange har råd til, den er rålekker og innflyttingsklar, samt at den har balkong og peis. Dette er en typisk innertier som har «alt», sier han.

- Seilduksgata er en fantastisk flott gate, en av de beste på Løkka. Men en så høy pris overasker meg, fortsetter Rickoff Christensen.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Leiligheten er oppusset i 2013/14.

Kjøkkenet har utgang til balkong.

Grünerløkka er en populær bydel i Oslo.


- Markedet har endret seg

Han forteller videre at aktiviteten på boligmarkedet for tiden er bra, men selektiv. I likheten med resten av byen er gode objekter, som er innflytningsklare, det som etterspørres mest.

Til tross for den høye kvadratmeterprisen, på leiligheten på Grünerløkka, avviser Rickoff Christensen at presset på østkanten er høyere enn tidligere.

- Men markedet har endret seg på få år. De gode objektene blir solgt for rekordhøye priser, mens de objektene som trenger pleie og oppussing går til takst, og noe under, sier han.

- Det virker som våre kjøpere ønsker å flytte rett inn i boligdrømmen sin, ikke bruke tiden på å skape den. Kjøperne er villige til å betale ekstra for dette, fortsetter Rickoff Christensen, som ikke tror at boligmarkedet på vestkanten lider av at det er god omsetning på østkanten.

Eie-megleren opplyser om at boliger som er nyoppusset er mest etterspurt.

Boligen på 40 kvadratmeter lokket mange.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere