NA24.no

- Kan ikke regne

Sist oppdatert:
Hagens mann gir Trygve Hegnar & Co. det glatte lag.

Prisingen av Stein Erik Hagens Steen & Strøm er en av sommerens store samtaleemner i finansbransjen. Årsaken til dette er at Trygve Hegnars Finansavisen mente de hadde gode kilder på at Hagens kjøpesenterselskap hadde en katastrofeprising.

NA24 - din næringslivsavis

- De skriver så mye rart, sier Stein Erik Hagens høyrehånd Peter A. Ruzicka til NA24.

Les også: Jo da, han er steinrik

Ikke 14, men 22
Finansavisen mente å vite at Stein Erik Hagen ikke var i nærheten av å oppnå en pris på 22 milliarder kroner for Steen & Strøm. Prisen inkluderer en gjeld på 12 milliarder kroner. Fattige 14 milliarder kroner var den høyeste prisen på selskapet skrev Finansavisen.

Dette fikk Trygve Hegnar til å slipe kniven. En konflikt i avisspaltene tidligere i år førte til at han ikke la noe imellom. Ifølge Trygve Hegnar hadde Hagen ha mistet 20 milliarder av sin formue på ett år. Kapital anslo nemlig Hagens pengebinge til 24 milliarder kroner så sent som i fjor høst, mens Hegnar hadde regnet seg fram til at formuen til Hagen nå er «bare» 4 milliarder kroner.

- De kan jo ikke bruke kalkulator, sier Ruzicka til NA24 når vi spør ham om Finansavisens verdianslag.

Prisen på 22 milliarder kroner fører vel Hagen igjen opp på rikinglisten til Hegnars Kapital i år igjen.

Godt fornøyd
Ruzicka sier til NA24 at det helt klart har vært et tøffere marked å selge Steen & Strøm i nå enn tidligere. Derfor er han ekstra fornøyd med prisen.

- Vi er godt fornøyd med avtalen i dagens marked, sier Hagens mann.

Han bekrefter at etter at gjelden i Steen & Strøm er håndtert, har Hagen 10 milliarder kroner igjen. Dette skal brukes til nye investeringer og gjeldssanering i Canica.

- Dette er jo ikke en stor avtale bare i Norge. Dette er den største eiendomsavtalen i Europa så langt i år, sier Ruzicka til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere