NA24.no

- Kan stoppe Jonas som statsminister

HAR LÆRT: SVs leder Audun Lysbakken sier han har lært av Thorbjørn Jagland, og derfor ikke vil tallfeste for hvor høy oppslutning SV skal få.
HAR LÆRT: SVs leder Audun Lysbakken sier han har lært av Thorbjørn Jagland, og derfor ikke vil tallfeste for hvor høy oppslutning SV skal få. Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
SVs leder Audun Lysbakken minner om at drømmen om et rødgrønt flertall kan ryke med SV under sperregrensen.

- Hvis velgerne går fra SV til Ap, kan det være avgjørende for at Jonas ikke blir statsminister. Det bør være skjerpende for mange av oss, mener SV-lederen etter en ny nedtur på meningsmålingene torsdag.

Han er enig i kritikken han får fra Frank Rossavik.

Politisk redaktør i Bergens Tidende, Frank Rossavik, sier i et intervju med Nettavisen at SV sliter med å markere seg.

Les også: - Hva trenger vi egentlig SV til?

- Frank sier mye jeg er enig i, og det viktigste er at SV har mistet velgere til Ap, noe som i stor grad skyldes regjeringsslitasje, sier Lysbakken til Nettavisen.

Katastrofemåling

Om den elendige meningsmålingen, sier han:

- Dette er veldig dårlige tall, men andre målinger i august tyder på at vi ligger rundt valgresultatet, sier SV-lederen – og legger raskt til:

- Vi kan ikke la oss slå i bakken av dette, vi må jobbe for det vi tror på og de verdiene vi kjemper for. SV er det eneste partiet som skiller seg ut i lærerstreiken, vi markerte oss i abortdiskusjonene i vår og har markert vår støtte til ofrene på Gaza, sier Lysbakken.

- Vi har vist at det er behov for oss, sier han.

Var forberedt

- Hvordan påvirker dette deg som leder?

- Jeg tok over i en situasjon hvor målingene var som nå. Jeg var forberedt på at dette kunne ta tid. Målet vårt må være å snu trenden til kommunevalget. Jeg har lært av Thorbjørn Jagland å ikke angi noen tall. Så målet er fremgang.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere